/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +11
    7. Süpernova
     
    Kaç Kaptan Kirk kaç, biz kaçamayacağız ne yazık ki..

    Bir yıldız infilak ettiğinde, yakınındaki gezegenler patlamadan ve sıcaklıktan etkileniyor ve yok oluyor. Burası işin tahmin edilebilir kısmı. Sıkıntılı kısmı ise, patlamanın ardından uzay boşluğuna yayılan gama ışınları ve radyasyon.

    Dünyaya nispeten yakın (nispeten demişken, 30 ışıkyılı uzaklık bile yeterince yakın) bir yıldızın patlaması, dünyadaki tüm yaşamın sonunu getirebilir. Belki yanmaktan, buharlaşmaktan kurtuluruz; ama radyasyondan kaçamayacağız.

    6. Yellowstone Volkanı bugünlerde pek bir aktif!

     
    aslında tüm dünyanın sonunu getirebilecek bir volkan!

    Normal yanardağların 1000 katı kuvvette olan volkanlara Süpervolkan deniyor. Bir süpervolkan, en son 27.000 yıl önce Yeni Zelanda'da patladı. Amerika'nın orta yerinde bulunan Yellowstoneda, aslen bir süpervolkan ve en son 640.000 yıl önce patladığı varsayılıyor.

    Yazılı tarihte her zaman inaktif kalmış olan Yellowstone, son zamanlarda aktifleşmeye başlamış vaziyette, en azından yer bilimcilerin yaptığı testler bunu gösteriyor. Eğer Yellowstone süpervolkanı patlarsa olacaklar da şu şekilde;

    -Saniyesinde 90.000 kişinin ölümüne sebep olacak
    -Amerika kıtasının üçte ikisi küllerle kaplanacak
    -Patlamada havaya salınacak sülfür gazı, dünyada mevsimlerin değişmesine, yıllar sürecek bir volkanik kışa sebep olacak.
    ···
    1. 1.
      +1
      Saniyede 90.000 kisi nasil olecek lan
      ···
   tümünü göster