/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6
    Değişmemeli çünkü;

    1. Matematik dersi gördük 12 yıl. Ne işimize yaramadı ki amk. Yolların eğimini hesapladık, sigaradan kalan para üstünün tanjantını alırsak kar ettik, rüyalarımızda limit-integral-türev çözdük... Ben memnunum amk sisteminden.

    2. Biyoloji gördük çünkü dişlerimizi fırçalarken ağız ve diş yapımızı bilmiyor, fırçayı nereye sokacağımızı şaşırıyorduk. Çiçekleri suladık ki fotosentez yapsın, sudan yeterli minerali tuzu alsın.

    3. Kimya gördük çünkü içtiğimiz suyun molekülleri H2O değilse marketten başka su aldık. Artık atomları parçalayabiliyoruz kimya gördüğümüz için. Doğada yok olmayan tek şeyin karbon olduğunu öğrendik böylece dünyayı kurtarabiliriz.

    4. Fizik öğrendik çünkü arabanın motoru 4000 devirde çalışırken maruz kaldığı sürtünme bizi çok ilgilendiriyordu. Lastiklerin bir turda kaç santim ilerlediği çok önemli tamirciler için. Elektrik devrelerini öğrendik çünkü bilmeseydik elektrik çarpabilirdi, çok önemli..

    5. Geometri gördük çünkü üçgenler zütümüze batıyordu. iç açılarının 180 derece olduğunu bilmeseydik hayatta çizemezdik üçgeni.

    6. Edebiyat gördük çünkü o kadar yazar bizim için önemliydi. Mesela refik halit karay benim hayatımı kurtardı aq. Mehmet akif ersoy bana bizzat para gönderiyodu kendisini ve eserlerini tanıdığım için. Kafiye, hece ölçüsü, aruz vezni öğrettiler ki şiir yazabilelim; ancak üçgeni daireydi atomdu derken şiire dikkat toplayamadık..

    7. Dil ve anlatım gördük çünkü türkçe bilmiyoduk amk. Ben şahsen türkçemi bu derse borçluyum. Ana dilim yoktu uzaydan inmiştik bir kaç arkadaş; öğrettiler 12 yıl sağolsunlar. Geçenlerde arkadaşla konuşurken kurduğum cümleye yardımcı fiil koymadığım için tartıştık.(Bu da böyle bir anımdır.)

    8. Tarih dicem ama tarih önemli gençler. Ne demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğe yön veremez." tarih bize düşmanımızı dostumuzu belgelerle gösteren bilim dalıdır bu yüzden önemlidir. Atalarımızı, kökenimizi bilirsek eğer, hem toplumun hem de toplumu oluşturan insanın kalitesi ve bilgisi artar.

    10. Sınav oluyoruz çünkü herkes aynı beyin kapasitesine, aynı fikirlere sahip. Ben biyoloji biliyorsam herkes bilmek zorunda nasılsa.

    11. 6 yaşımızdan 18 yaşımıza kadar bu lanet sistemde eğitim gördük. Gençliğimizin baharı, en güzel yıllarımız herkesin aynı şeyi bildiği ve tıka basa ezber yaptığı gibik sistemde dirsek çürüterek geçti. Yani çocukluğumuz okuldayken öldü malesef, başımız sağolsun gençler.

    Biraz beklettim ama kusura bakmayın devam ediyorum

    12. SBS, TEOG, YGS, LYS, KPSS, ALES, YDS vs vs vs... Devletimiz sağolsun bunca sınav sisteminde bizi yarıştırarak iş hayatında daha hızlı ve daha doğru kararlar vermemiz için bizi eğitti. Başımızda duran bir öğretmenle beraber her dakikaya bir soru çözmemizi isteyerek baskı altında daha kararlı çalışmayı öğrettiler.

    13. Devlet her sınavda öğrenciden gibe gibe alınan paralarla ne yapılmadığını her defada göstererek ufkumuzu açtı ve öğrenciyi kendi parasıyla rezil ederek tutumlu olmayı öğretti.

    14. 45 dakika ders, 5 dakika tenefüs mottosuyla büyük başarı yakalayan bu sektör, öğrenciyi fazla mesailere ve ağır işlere alıştırdı. Ve yine büyük bir başarıdır ki, 5 dakikada tenefüs mü yapayım tuvalete mi gideyim diye düşünen öğrenciler koşarak işeme yetisi kazandı.

    15. Resmi kıyafetler giydirerek bizi hem modern köleliğe, hem de stresli plaza ofislerine alıştırdılar.

    16. Haftada 5 gün, günde 8 saat yapılan derslerde öğrencilere 45 dakikada 450 defa saate bakma eğtimi verildi. Böylece yeni nesil zamanın değerini anlayabildi.

    17. Edebiyat öğretmeni olmak isteyenlere de matematik öğretildi çünkü hece saymak gerçekten zor iş. Matematik öğretmeni olmak isteyene de edebiyat anlatıldı çünkü ölmüş yazarlar matematik formülleri yaratmışlardı.

    18. Ezbere dayalı eğitim yapılarak herkesten bir akıl küpü olması beklendi. Saatlerce sınava hazırlanan öğrenciyi sınavda alaşağı ederek ezberin ne kadar az olduğunu ve hala çok çalışması gerektiğini söylediler.

    19. Okullarda yemekhaneler yerine kantinler açıldı. Böylece kurnaz esnafın yüzü güldü. Tostun kaşarını yüzde kaç azaltırsam karım ne kadar artar diye düşünen esnaf hem zengin hem de dahi oldu. Bu hesapta yolunan yine öğrenci oldu. Aynı zamanda yeni bir istihdam da doğmuş oldu.

    20. Sistem o kadar yerlerde ve o kadar çürük ki eğitimden bihaber gencimiz malesef yolunu kaybedip doğru yoldan sapıyor. Şu minecraft, league of legends, cs:go, point blank vs vs oyunları oynayan liseli ve veletlere sesleniyorum: ülkeyi sizlere emanet edeceksek bir gün, yandığımız gündür vesselam.

    Bu arada, bu veletler üzerinden para kazanan şerefsizlerin de amk
    ···
   tümünü göster