/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    50 yıl önce sokağa inip gençlerimize bir yabancı şarkı dinletebilirsek, büyük çoğunluk şarkıyı kimin söylediğini bilmez.

    Şimdi öyle değil. Eminem, Rihanna,Katy Perry, Nicki Minaj bla bla neredeyse tanınmış tüm şarkıcıların ses tonları kulağımızda çınlar. Üstelik o kadarda değil artık şarkının içerisinde geçen sözleri de ufaktan ufaktan anlamaya başlıyoruz.

    Giyim kuşam meselesi de aynen öyle.

    Ulan herhangi birimizi hemen uçağa atıp amerikaya zütürsek las vegasa fırlatıp gelsek emin olun giyimiyle falan hiçte sırıtmaz. Çünkü giyim anlayışımızın temeli oradan, amerikadan ve avrupadan geliyor.

    Sadece giyim kuşam değil. Artık gerçekten değiştik ve geliştik.

    Herhangi birimizi herhangi bir ülkeye zütürün kaybolmayız. Harbiden diyorum kaybolmayız. Teknolojiyi kullanırız kafamızı kullanırız bir şekilde yolumuzu gideceğimiz yere kadar buluruz.

    Beyler dikkat ederseniz son yıllarda çıkan filmler hep tek dünya üzerine oynuyor. Amerika rusya avrupa çin falan değil. Tek dünya. işte bunun temeli bence çoktan atıldı.

    Amerikalı şarkıcının hayatını bir Türk biliyorsa, Alman ferre yıldızının dıbını zütünü bir rus ezbere biliyorsa bu işte bir iş var demektir.

    Bence max 150 yıl sonra dünyada devlet mevlet kalmaz. Tek gezegen halinde oluruz. Bir konfederasyon kurulur her halktan temsilciler olur falan zaten şimdiden dünyada ingilizce bilenlerin sayısı her geçen gün aşırı derecede artıyor. Tüm dünyanın gerçekten ortak bir dilide var artık.
    ···
   tümünü göster