1. 101.
    +1
    Aslında pek çok kez en iyilerden biri olduğunu kanıtlamıştır ama en zorlu ve kazanılması en prestijli yarış olan monaco yarışlarını 6 defa kazanmıştır.
    Öldüğü zaman en çok can yakan hadise ise üstünde bir gün önce ölen yarışmacının ülkesi olan Avusturyanın bayrağının olmasıdır bence. Çünkü o bayrağı sallayıp ölen arkadaşını anmak istemiştir. Bu ince ruh da bu dünyaya fazla gelmiş olsa gerek ki bir gün sonra kendisi vefat etmiştir.
    En iyidir veya değildir tartışılır ama şunu herkes bilir ki iyi bir insandı, yarışlar onun her şeyiydi, Monaco da ve yağmurda üstüne kimse olamamıştır. Hep istediği gibi öldü, yarışarak. Öldü evet ama pes etmedi. Senna öldü fakat yenilmedi.
    Çarpmanın hemen ardından sarı kaskının hafif oynayıp geri başının yana düşmesi bir efsanenin ölürken bile hâlâ kendi başına doğrulmaya çalışışıdır bana göre. Ölümü o kadar çok etkilemiştir ki insanları yarışlarda pilotların can güvenliği için çalışmalar başlatılmıştır. Bir yarışta durup Eric Comas'ın hayatını kurtarırken başka bir yarışta ölüp onlarca yarışçının hayatını kurtarmıştır.
    Unutulmuyorsun, seni arıyoruz. Yarışan kim olursa olsun o bitiş çizgisini herkes sağ sağlim geçtiğinde bana göre kazanan hep sen oluyorsun, kim yarışırsa yarışsın vitiş çizgisini hep ilk sen geçiyorsun...
    ···
   tümünü göster