/i/Tespit

  1. 1.
    +13
    Ne kadar düzgündü de bozuldu ya da niye düzgündü de turkiyenin bir yerlerde bir şeylerde sesi soluğu çıkmaya başlayınca kötüleşti. Hükümetin doğrusu yanlışı ayrı konu ama dış ülkelerin türkiye ye bakışını davranışını gören gözleriniz varsa görebiliyorsanız ülkenin şuan tek varlığı kendi milletidir bunun farkında olursunuz. Kendi ayaklarimiz üzerinde durmamız lazım kendimiz üretmemiz lazım. Baştakinin alttakinin sağdaki soldaki önemi yok biz varız ya da yokuz. Şuan da tüm mesele bu. Kendi içimizde kavga edemeyiz etmemeliyiz.
    ···
    1. 1.
      0
      Üretimi engelleyen hükümet değil mi kardeşim? Yıllarca kamu kurumları oraya buraya satıldı elimizde birşey kalmadı. Ülkenin başka derdi yokmuş gibi Atatürk'le uğraşıldı. Şimdi söyle bana özellikle ismi Atatürk ve inönü olan stadların yıkılması neye işaret? Başka derdi yok mu bu ülkenin de stad yapıyorsun her yere?

      Onu geçtim israfsaray'a akıtılan paranın haddi hesabı yok. Bir de diyorlar ki tabii sarayımız güzel olacak bize yakışan budur. Yahu kardeşim, sen isviçre, Almanya, A.B.D falan seviyesine geldin mi ki ihtişamlı sarayın olacak. Avrupa başkentlerinin çoğundaki cumhurbaşkanlığı binalarının bizim Çankaya Köşkü'nden farkı yoktur.

      Diyanet binasına bilmemne kadar masraf, makam araçlarına bilmem ne kadar masraf, oraya masraf buraya masraf. e üretimin de yoksa bi noktada patlayacağın belliydi zaten o nokta da burası oldu.

      Dış ülkeler Türkiye'yle sevmediği için uğraşabilir. Ama sen kendin üreterek güçlenecektin ki uğraşılıcak duruma sokmayacaktın kendini. Bugün Avrupalılar A.B.D'yi de sevmez Türkiye'yi sevmedikleri gibi. Onunla uğraşabilirler mi? Uğraşamazlar çünkü politik olarak hem de ekonomik olarak yemez. Ama seninle uğraşabilirler, sen istediğin kadar halk olarak kenetlensen de uğraşabilirler.
      ···
   tümünü göster