/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +151 -37
    Öncelikle Sa beyler ben geldim size saatin 1 inde değişik ve muhtemel trend bir başlıkla geldim bunu tutturmayanın çocuğu olmasın inşallah.

    Günümüzde "Komünizm nedir?" sorusunu halka sorduğumuzda birçok kez " Komünistlik devlete baş kaldırmak " cevabını almışızdır. Bazıları " Anarşik işte devleti yıkacak " derler falan filan. Komünizm ilk olarak Karl Marx tarafından ortaya atılan bir siyasi ideolojidir. Das Kapital, Komünist Manifesto gibi kitaplarla ortaya atılmıştır.

    Şimdiii Türkiye'de 1968 yıllarına gelecek olursak tabi ki o zamanın okuyan gençleri devlete bir baş kaldırış göstermiştir. Peki bu Devrimci örgütlerin (THKO, THKP-C, DEV-LiS) amaçları neydi?

    Amerikanın kirli politikasına ve ülkenin başbakanının Amerikan Emperyalizmine ayak uydurması sonucu ayaklanmışlardır. Ülkeyi devrime zütürüp güzel ve tam bağımsız Türkiye için çalışmaktır. Eşitlikçiydiler, canları sıkılınca ayaklanmadılar, işçilere saygı gösterip önem verdiler.

    Asıl konumuz olan pkk terörizmine gelecek olursak.
    1) Ortada bir devlet(Kürdistan dedikleri şey) yokken o olmayan devleti savunup Devrim yapmaya kalkarlar.
    2) Kapitalist güçlerden silah alarak ekmek yedikleri ülkeyi bölmeye kalkarlar.
    3) Komünizm'in kitabını asla ve asla okumamışlardır.
    4) Ernesto Che Guevara'yı savunurlar fakat Che bunları görüp bilseydi asla tasvip etmez yanlarına yanaşmazdı. Ayrıca Che öldüğünde çantasında Nutuk bulunmuştur.
    5) Bütün zamanların devrimcilerine saygısızlık ederler Mao, Lenin, Stalin, Atatürk.
    Evet Atatürk. Atatürk'ün 6 ilkesinden birisi inkilapçılıktır. inkilapçılığın sözlük anldıbına baktığınız zaman Devrimcilik diye geçtiğini görürsünüz.
    6) Pkk katiyyen komün sisteme uygun hareketler tavırlar sergilememiştir.
    7) Pkk'nın kuruluşu Amerikan Barış Örgütünün Doğu Anadolu'ya el atmasıyla başlamıştır. Yine Amerika.

    Şimdilik bunları bilmeniz yeter. Okuyacak olan rez alır okur bilerek gececi tayfa ile paylaştım. Allah'a emanet kalın.
    ···
   tümünü göster