/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +35 -6
    aşırı sağcılık dinden başka bir şey görmezken, aşırı solculuk ta dini kaldırmayı hedefler. hatta bazı seviyelerde rejimi yıkmayı da hedefleyebilir. biraz araştırma yaparsan tarihçesini ve tam olarak ne anlama geldiğini öğrenebilirsin.

    solculuk temelinde dini kaldırmayı hedeflemez, laiklik seviyesinde olduğu gibi din ve devletin birbirinden ayrı olarak işlemesini amaç edinir. ayrıca yönetici lider değildir, lider halktır. halktan daha güçlü bir otorite olamaz.

    sağcılık ise dincilik değildir. kralcılık olarak özetleyebiliriz. mevcut düzenden ve liderinden aşırı şekilde mutlu olan ve rejimi ölümüne takip edebilecek şahıslar oluşturur. kraldan çok kralcı olmak diyebiliriz.

    fakat tabiki zaman içinde bu kavramlar anldıbını yitirdi ve şuan sol din düşmanı, sağ aşırı dinci olarak görülüyor. önyargılar önyargılar...

    edit: yanlışım olabilir. varsa bilgilendirip kaynak verin öğreneyim. aklımda kalanları yazdım.
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      malesef günümüzdeki sol daha kötü bozulmaya uğramıştır, sağcılar biraz daha ülkesini sahiplenmeye başladı, vatanını seviyorlar,Ak partililer bile artık Atatürkü sevmeye başladı.ama bunu solcularda göremiyoruz malesef
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        kardeşim birisine Atatürk dediğim zaman bana cehapeli bin, huur çocuğu gibi laflar ediyorlar. halbuki kafama uyan bir parti yok. ne birisine dostum, ne ötekisine düşmanım.

        ayrıca ne yazık ki Ak Partililer Atatürk'ü sevmiyor. keşke sevse. gerçi sevmeleri için bir sebep te yok. tarihi yalan yanlış öğrenip düşman belliyorlar kendilerine. ne diyeyim.
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        atatürkü sevmemelerinin tek sebebi kemalizmdir panpa. günümüzde her itliği yapan insanların ben atatürkü seviyorum demesi sayesinde Ak partililerin kafasında Atatürkü seviyorum diyince kendilerini kemalist hissetme durumu var. fakat her ne kadar yeterli düzeyde olmasa da şu sonlarda birlik olmamız gerektiğini vurgulayan tek parti Akpdir
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        solculuk temelinde dini kaldırmayı hedeflemez
        gibtir lan memleket size kalsa namaz kılmayı yasaklarsınız
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      0
      panpa ben şuan parti tutmuyorum fakat babam akpartili ama akpartinin her şeyini desteklemiyor suriye meselesi olsun onları desteklemiyor ve babam Atatürkü çok sever ama Chp'den nefret eder
      ···
    3. 3.
      +1
      muhafazakar kesimde Atatürk'ü seven sayılı insan vardır milliyetçi kısmında kücük bie kısmı seviyor kardeşim
      ···
    4. 4.
      0
      Aşırı sağcılık dinden başka bişey görmezken ne demek dıbına kodumu manyağı. Aşırı sağcılık anarşizmdir. En sağdan en sola doğru sıralama şudur

      ANARŞiZM >LiNERALiZM-CUMHURiYET
      ···
      1. 1.
        0
        anarşizm yönetici olmamasını hedefler. kural yok, lider yok.

        liberalizm devletin var olmasına karşı bir tutum sergilemez. özetle devlet halka hizmet etmeli ve özgürlüğünü kısıtlamamalıdır. bu özgürlük asmalı kesmeli tecavüzlü değil, konuşma, sosyal haklar falan filan.

        cumhuriyet ise halkın belirli süreyle kendisini yönetecek kişiyi seçmesidir.

        sağcılığı günümüzdeki anlamı ile tanımladım. devletin çoğunluğun mensubu olduğu dini desteklemesi o hükümetin sağcı olduğunu gösterir.
        ilk ortaya çıktığı zaman milliyetçilik ve sağcılık anlayışları birbirine çok zıttı. günümüz Türkiyesinde yakınlaşma içerisindeler.

        sağcılık toplumsal eşitsizliği, gelir farkını vb. kabul eder. bunu günümüzde de görebilmek mümkündür. asgari ücretle geçinen bir aile ayın son 10 günü yemeye para bulamazken "olsun, kaderde bu da varmış" diyorsa onlar sağcıdır.

        tekrar söylüyorum; yazdıklarım aklımda kalan bilgi kırıntıları. eğer çelişen bir kaynak gösterebilirseniz doğrusunu öğrenmekten memnuniyet duyarım. küfre gerek yok.
        ···
      2. 2.
        0
        dıbına kodumu ülkesinde herkes herşeyi biliyor. Küfür ederim kardeşim. Bi konu hakkında bilgin yoksa yazma işte dıbınakoyayım. Araştır bilgi edin ondan sonra yaz ki insanlar senden bişeyler öğrensin. Böyle yazıyorsun 12 yaşında veletler okuyor sonra "sağcılar dindar yea" diyorlar. Solcuların metal dinlemesi gibi. Adamlar "sisteme karşı" gelmenin komünistlik olduğunu sanarlar. Komünizmde her şey sisteödir. Yediğin yemekten soçtıpın taka kadar devletin malısın. Dolayısıyla komünistlerin "özgürlük" demesi saçmadır. Önce oku güzel kardeşim bilgini edin sonra yaz. Hadi eyvallah
        ···
      3. 3.
        0
        madem küfür ediyoruz ben de edeyim sayın amın feryadı. önce kendin oku, araştır sonra benim dediklerime yanlış de. ben yukarıda komunizm ile ilgili bir şey mi yazdım? kaynaklarının doğruluğuna inanıyorsan yönlendir paşa paşa özür dilemeyen şerefsizin önde gidenidir. baban amcanla sohbet ederken dinleyip dinleyip burada konuşma. kaç kitap okudun desem söyleyeceğin rakamın tamdıbını abidik gubidik macera ve aşk romanları oluşturuyor, iki isim saysam onlar ne ameke diyecek diyecek adamsın, gelmiş bana adamlık taslıyorsun.

        ek olarak; küfür yerinde güzeldir. durup dururken birisine küfretmen hoş bir şey değil. dıbına koyduğumun davarı.
        ···
      4. diğerleri 1
    5. diğerleri 2
   tümünü göster