/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +68 -19
    Ben bu başlığı açtım ama kayboldu o yüzden tekrar açtım..

    Beyler suç akp de mi sizinle onu konuşacağım? Öncelikle suç akp'de olsa bile hangi suç ? işte şimdi suçlara göre inceleyelim :

    a ) Adalet : Zaten bariz ortada. Tam bir fiyasko. Ama sizce bunun suçlusu akp mi?
    Şu adalette şunlar oluyor :
    - Muz çalan çocuğa 5 yıl ,
    - Baklava çalan çocuğa 12 yıl
    - Oğluna terlik fırlatan anneye 5 yıl
    hapis verilirken...
    - Zengin tecavüzcü tutuksuz çıktı... 9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden 70 yaşındaki huur çocuğu , hapisten cezasız çıkınca ve tektar kızın karşısına geçince kız kalp krizi geçirdi. Bu konuda suçun %60'ı adalet bakanlığı , %40'ı akp'nin.

    b) Eğitim Sistemi :
    Daha geçen gün eğitimle liste hazırladılar ve sonuç şu oldu :
    72 ülke listede ;
    - Eğitim sistemimiz 71. Seçildi... Sondan ikinciyiz meb hala gençlere tembel desin dursun...
    - Matematikte 49. yuz , sayılarla aramız iyi değil
    - Fen bilimleri 50.yiz , bilimle uzaktan yakından ilişkimiz yok
    - Okuma'da 47.'yiz Allah aşkına bakın etrafınıza hiç kütüphane varmı? Japonyada yılda 1 milyar kitap basılırken bizde 60 milyon , Yurdumun 192 üniversitesindeki kitap sayısıni topla , Cambridge üniversitesinden az kitap var.
    Milli eğitim bundan sorumlu ama herifler oturarak para kazanmaya alışık olduğu için, eğitim sistemini değiştirmek yerine gençlere tembel deyip geçiştiriyorlar.
    Suçun %80'i meb in , %20'si akp'nindir..

    c ) Ekonomi :

    Bu konuda kesin suçlu akp dir. Geçen ekonomi çöktü millete dolar bozdurun diye açıklama yaptılar. Lan niye her şeyi milletten bekliyor bu? Darbe gecesi millet krizde millet , bu olaylarda öv öv , sonra eğitimde gençlerimiz tembel. Birazda hatayı kendinizde arayın be kardeşim ,
    1. Singapur , onunla aynı sistemi uygulayan finlandiya 4. dü beyler. Finlandiya dedi ki " demekki hatamız var ki birinci olamadık... " bunu diyip 2019'da tüm dersleri kaldırıcaklar. Coğrafya kimya falan filan hepai gidicek. Biz hala tecavuz yasasıyla uğraşalım amk.

    d) Sınır (Suriye)

    Bir zamanlar komşumuz olan suriyede şimdi kaos var. Sınırımızda bulunması ülkemizin faaliyetlerini yavaşlatıyor. Ama öyle ordunuzu alıp direk ülkeye dalamazsınız. Biraz zaman gerekli her şeyi hazırlayıp saldırı için. Akp'yi bunda suçsuz buluyorum çünkü akp iktidara geçince ilk sorun olarak bu görülmüş. O yüzden ilk önce askeri yatırım yapıldı. Sonra uygun zaman belirlenip musula kadar inildi. Suriyeliler zaten vatandaş hakkı verilecekti ama vazgeçtiler dedim ya ; insanların hataları olabilir diye , işte halka sordular , hayır dedi halk , vazgeçtiler. Kürtlere zaten vatandaşlığı bırakın zaten kendi partilerini kurmuşlar bile pkk ya destek yapıyorlar. Darbe gecesinden sonra feto de temizlendi. Pkk son günlerde ağır darbeler aldı. Bakınız şehitleri unutmuyorum . Her gün suriyede hem başarı hem de şehit haberi alıyoruz ama bunun suçu akp'de değil. Bu bir zorunluluk. Saldırmak zorundayız yoksa bunlar orada örgütlenip daha da güçlenirler. Bakın feto bize 40 yıldır sızmış... Feto kuzey afrikada bile örgütlenmiş. Ama şu an ülkemizden silip atılıyor. Zamanında küçüklerken, güçsüzlerken, halletmemişiz. Hani ateş ilk başta küçük çıkarda söndürmezsiniz büyür büyür ormanı yakar ; itfaiye de 3 saat uğraşır... Bunun gibi bir şey.

    Şu an bu kadar uzun oldu sanki ama okuyun la bi şey kaybetmezsiniz. Bu arada bakın herkes rte'ye suç atıyo beyler yapmayın. Adam elinden geleni yapıyor suç bakanlarda. Ha ekonoi dersiniz anlarım ama zaten bakanlıklardaki personelleri değiştirmeye başladılar. Yani her alanda elinden geleni yapıyor adam. Hataları oluyor ama yapıyor yani. Siz sadece baştakilerin bizim iyiliğimiz için çalıştığını bilin. Aklıma geldikçe editlerim

    edit : d) Suriye'yi ekledim
    ···
   tümünü göster