1. 1.
    +21 -6
    Evet dostlar. Bugün bilimsel bir başlıktan ziyade bizi ilgilendiren ve canımı çok sıkan bir konuyu ele alarak başlık açıyorum. Bu konu bizimle alakalı.

    Gerek sosyal medyadan, gerek sitesinden takip ettiğim Inci Sözlük olan bu büyük oluşum hakkında yazıyorum bugün.

    Uzun süredir takip ediyorum Inci Sözlük'ü. Daha yeni üyelik açma fırsatı buldum. Astronomi ile ilgili başlıklar açıp faydalı bilgiler sunuyorum. Neyse konumuza dönelim.

    Mesela trende bakıyorum, ve genelde tespit, liste, hikaye, cinli hikaye, AGAUHAGA benzeri çocukça random yazılar, kuzenimi becerdim halamı becerdim türü yazılar görüyoruz.

    Sözlüğün mizahi yeteneği çok geniş bunda hemfikiriz. Cidden sözlüğe girme sebebim gülmek ve bilgi paylaşmak. FAKAT...

    Sözlükte bilime verilen önem çok çok az. Insanların bilgi edinmesi başkalarının zoruna gidiyor olsa gerek. Daha dün Ay nasıl oluştu? diye bir başlık açmıştım ama o yazının altında bile ANAN yazısını görmek midemi bulandırdı.

    Hayır anlamıyorum, şöyle bir başlıkta nasıl "oç"  "napalım çok gerekliydiAnan uzaylı mıydı'' cümleleri kurulabiliyor? Liseli kardeşlerim sizleri insanlığa davet ediyorum. Madem önemsiz buluyorsunuz bu bilgileri; merak eden, düşünen, okumak isteyen arkadaşlarımın hakkına saçma sapan başlıklar açarak tecavüz etmeyin.Bu yaptığınız mizah değil saygısızlıktır.

    edit: Prime falan ihtiyacım yok benim beyinsiz liseliler hâlâ anlamadınız mı? Tek gayem bilgi paylaşmak ama siz bunu anlamazsınız.
    ···
   tümünü göster