/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    evrenin oluşum sürecinin varlığı Tanrının varlığıyla neden ilişkilendiriliyor onu anlamıyorum. bilimin konusu bu. kaldı ki Tanrı bilimin savunduğu şekilde de yaratmış da olabilir evreni. sonuçta zaman dediğimiz kavram evrenin varlığı sayesinde gerçekleşiyor, bundan Tanrı münezzehtir yani burada geçen 14 milyar yılın Tanrı için hiçbirşey olması, biz insanların, zaman kavramından soyutlanarak düşünemediğimizden inanılmaz gibi geliyor.

    özetle evrenin olusum süreci veya canlılığın olusum süreci(evrim), bir Tanrı inancını tehlikeye sokabilecek değildir. Tanrı bu şekilde dilediği için böyle yaratmıştır.

    ayrıca bin yıl önce yasayan neden cennete gitsin, ne alaka amk. düşünmeyi bilmeyenler kalkıp ateist oluyor ayar oluyorum. amk kafir bini seni.

    hayır o değil de evren nasıl oluştu sorusunu Tanrı yarattı diye de cevaplayabilirsin. detayına girip büyük patlama falan da dersin. ama niçin bu amk düzeni böyle kuruldu veya o ilk patlama neden oldu amk neden ya, onları da gibtir et ilk patlama için gereken maddeler veya enerji hiçliğin içinden çıkıp nasıl oluştu. işte bunların cevabını Tanrıyı hesaba katmadan veremezsin. Bilim nasılını hesaplar, niçin sorusunu ise asla cevaplayamaz. örnek vermek gerekirse

    evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayabilir ama niçin gerçekleştiğini açıklayamaz bilim. (burada evrimi destetkleyici şekilde konuşmuyorum, var veya yok bu konu neden dinleri tehlikeye sokuyor) neden dıbına koyduğumun bilinci sadece bizde var. bilincin olusumu nasıl evrimin bir parçası olabilir. vs vs vs
    ···
    1. 1.
      0
      Arkadaş ben 1000 yıl öncekiler cennete gidecek demedim, şimdi dinden çıkmak 1000 yıl önceden daha kolay.

      Ben sana şöyle söyleyeyim. Hayata anlam yüklemek için allaha ihtiyaç yok.
      ···
      1. 1.
        0
        Aga o kısım saçma olmuş ama yine de. Eskiden de bozguncuların sayısı çok fazlaydı. Ayrıca bir insanın sadece belli takım şeylere inandıktan sonra her türlü pisliğe bulaşıp, sırf inandığı için cennete bir şekilde gireceğ,i maalesef günümüzde doğru bilinen yanlışlar arasında. Kurana bakarsan firavunun iman ettiği halde cennete giremeyeceğinden bahsediliyor.

        Yine günümüzde Kuran dışı kaynaklar sanki islam kaynağıymış gibi okunduğu için din kirletilmiş durumda ve bu durum çoğu kişiyi dine düşman kılıyor. Buradaki en büyük suç müslümanların. Halbuki dinin tek kaynağı kurandır. Okunması gereken ilk kaynak kurandır. Öyle yapılırsa dinde yeri olmayan bir şeyi insanlar çabucak fark edecektir ve dinin kirlenmesine müsade edilmeyecektir.
        ···
      2. 2.
        0
        Üst paragrafta haklısın...

        Ama ben yine de söyleyeyim, ben dinden, kuran dışı kaynaklar yüzünden çıkmadım,şu kafirlere nefret kusulması vs. benim sinirlerimi bozmuştu, tartışmalı ayetlere -ki çoğumuz hangi ayetler olduğunu biliyoruz-bakınca da bize okulda öğretilen "sadece iyiliği emreden hak dini" sıfatını hak etmediğini düşündüm. Tefsirler falan diyebilirsin yada o günün şartları, ama bu kadar açıkça yazılan şeylerin tefsirle nasıl iyi bir anlam çıkartılabiliyor ben anlamıyorum.Ve ben hep şunu düşünürüm "bir şiir veya ağır edebiyatlı bir metin üzerinde ne kadar düşünürsen düşün aslında gerçekten neyden bahsettiğini bilemezsin" o yüzden kuranın yarısın gerçek anlam yarısın mecaz anlam olması kulağa saçma geliyor.Ki şu anki şeri ülkelere bakarsan hepsinin bu "tartışmalı ayetleri" gerçek anlamda kullandığı görülüyor.
        ···
   tümünü göster