/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    Beyler özür diliyorum kimse giblemedi zannettim bıraktım bende. Devam ediyorum;

    Peder ile annem bizim şimdiki evde konuşup anlaşmışlar sevmişler birbirlerini. Ailelerde anlaşmış 2 ay sonraya nişan yapmaya karar verilmiş. Annem o gece tuhaf bir rüya görmüş rüya şu şekilde; annem gecenin bir vakti tarlada lahana topluyormuş sonra dayım bunun yanına gelmiş (dayımda o zamanlar 7-8 yaşında) annemin anlattığına göre dayımın burnu yokmuş bide acayip şekilde kıllıymış anneme hırsız diye bağırıp taş atmış kafasına annem kan ter içinde uyanmış.

    Bu şekilde nişana kadar nerdeyse her gece aynı rüyayı görmüş nişan gecesi annem uyurken saçları yere kadar uzanan bir kadın gelip anneme saldırmış bildiğiniz dövmüş aq.Artık annem dayanamayıp durumu anaanneme anlatmış herşeyi anaannemde dedeme söylemiş olayı dedem apar topar eve bir tane hoca getirmiş.

    Hoca biraz kuran okuyup evi aramış evin içinden toplam 17 tane muska çıkmış (ebenin amı)
    muskaları açıp bunun ayırma büyüsü olduğuna kanaat getirmiş büyüyü bozmuş. Herşey yoluna girmiş, Düğün gecesi herkes düğündeyken düğüne gelmeyen ve kızını benim pedere vermek isteyen nergis denen kadınla kızı o gece evlerinde yanarak ölmüş beyler.

    Olay bu kadar özet geçtim zaten herşeyi. Gelenek bozulmasın buda böyle bir anamın anısıdır.
    ···
   tümünü göster