/i/İnanç

İnanç
http://www.edize.com/img/...imleri-77-522x624.jpg?v=1
  1. 1.
    +7 -1
    Şu sıralar ATAMIZI karalama kampanyaları etrafta çok dolaşıyor ATATÜRK'Ü savunanlar dinsiz sayılmaya başlandı. Dışlayan kişilerde has ve has anadolu çomarlarıdır. Atatürk hakkında binbir türlü karalama kampanyaları çıkarmışlardır. Ecdada saygıdan söz ederler fakat ecdad nedir bilmezler.Bu saygısızlıktır, cahilliktir.

    ATATÜRK DiN DÜŞAMANIYMIŞ,ATEiSTMiŞ:

    ilk önce böyle bir şey zaten yoktur fakat bunu diyen insanların fikirlerini genel olarak anlamamak zor değildir ona göre önemli olan sadece dindir insan değil kişiyle Allah arasına girmeyi severler.Üstlerine vazifeymiş gibi.

    ATATÜRK CAMiLERi KAPATTI:

    Bazı devlet büyüklerimizin söylediği şey ATATÜRK TARiHi CAMiLERi AHIR YAPTIRDI.
    O cami Seferhisar'ın Hereke(Düzce) köyündeki tarihi Kasım Çelebi Camii' dir. Düzce Osmanlı döneminde nüfusunun yüzde 70' i Rumlardan oluşan bir köydür. işgal sırasında neredeyse köyde hiç Türk kalmamıştır. Kurtuluş Savaşı sırasındaki Yunan işgali sırasında köy yakılıp yıkılmıştır. Müslüman Halk köyden göç etmek zorunda kalmıştır.1922'de izmir'in kurtuluşundan sonra Müslüman halk yeniden köye yerleşmiştir.
    YUNAN iŞGAL ORDULARI ANADOLUDAKi BiR ÇOK CAMi GiBi HEREKE KÖYÜNDEKi O CAMiYi TAHRiP EDEREK AHIR HALiNE GETiRMiŞTiR.
    Yüzlerce yıllık Kasım Çelebi Camii metruk halde bulunduktan sonra,1936 yılında dönemin tek parti hükümetince revakları temizlenmiş, minareleri onarılmış ve temizlenerek ibadete açılmıştır.
    Vahdettin'in satmak istediği Camiler arasında olan harap haldeki Ağa Camisini CHP onarmıştır.

    ATATÜRK DiN DÜŞMANIYDI:
    Ciddi ciddi bunu söyleyenler var anlayamıyorum hiçmi iki kitap açıp okumuyorlar şimdi Atatürk'ün din alanında yaptığı şeyleri yazıcam.

    +DiYANET iŞLERi BAKANLIĞI(3 MART 1924)
    +iLAHiYAT FAKÜLTELERi(1927-1928 yıları arasında ilk mezunlarını vermiştir)
    +iMAM HATiP OKULLARI(1924)
    +KUR'AN KURSLARI:Cumhuriyetin ilk KUR'AN kursu bizzat ATATÜRK'ÜN emriyle istanbul Süleymaniye Camii'nde açılmıştır.KUR'AN kursu ve öğrenci sayıları gittikçe artmıştır.
    +OKULLARDA DiN DERSLERi:1924 yılında ilkokullarda 1. sınıf hariç diğer sınıflarda haftada 2'şer saat din dersi okutulmuştur.

    BUNLAR ATATÜRK DÖNEMiNDE DiNLE iLGiLi YAPILMIŞ YENiLiKLERDEN BAZILADIR ATATÜRK ÖLDÜKTEN SONRA DA DEVAM ETMiŞTiR.
    ATATÜRK'ÜN sözünüde paylaşmak istiyorum:
    "Bizim dinimiz en makul ve en tabii bir dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur.Bir dinin tabii olması için akla, fenne,ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."

    ATATÜRK iÇKi iÇiYORDU:
    içki içmesi bu ülke için yaptıklarını değiştirmez ve ATATÜRK'Ü içki içiyor diye sevmeyip 2.Abdülhamiti sevmesi ayrı bir çelişkidir.ilk kerhane,ilk birahane,ilk bira fabrikası ve ilk şampanya fabrikası 2.Abdülhamit döneminde açılmıştır.

    OYUNLARA GELMEYiN.
    ···
   tümünü göster