/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +618 -159
    Öncelikle Sözlükteki Ateist ,
    Deist , vb. Bireylerin bu yazıyısı görmesi ve kendi içinde doğru yolu bulması için şukulayın arkadaşlar.Çok Uğraştım Entry de.
    Alıntı Yoktur...

    - Herkese Selamlar , Son 3 hafta içinde trend deki bazı entry ler ilgimi çekti , şöyle ki ; yazarları yanlış yola yönlendiriyor ve konumuz din , okumaya üşenmeyin ,uzatmadan başlıyorum :

    1-) Yaratıcı Varmı :
    -Şimdi Biyolojik olarak başlıcam , insanoğlu dünya ya geldiğinde eğer bunlar Hz.Adem, Havva(a.s.) olmasaydı hayatta kalamazdı direk ölürlerdi ve insan nesli biterdi neden? nedeni bunlar bebek olarak dünyaya gelseler(her insan hayata böyle başlar) direk ölürlerdi ve insan nesli biterdi Hz.Adem, Havva(a.s.) bebek olarak dünyaya gelmediğine göre yaratıcı vardır. Ateistler , Deistler vb. Bireylerin Ataları cinlerin(metafizik canlıların) varlığını kabul eder. Ve komiktir ki günümüzdeki
    Ateist, Deist vs. Bireyler bu konuda kendi düşünceleriyle çakışır * islam da cinler insanlardan önce yaratılmış dünyadaki ilk kanı cinler dökmüştür. Peki cinler nasıl var oldular ? Cinlerin vb. Metafizik canlıların oluşması yaratıcı olduğunun apaçık kanıtıdır çünkü bu varlıklar maddesel olarak ölçülemez boyutsal farklıkık gösterir yani ağaç karınca gibi oluşmaz..Bu varlıkların bi yaratıcısı olması gereklidir ve bu insan , evren , Fiziksel-Biyolojisel-Kimyasal şeyler bu durumu sağlamaz , metafizik sadece tespit yolunda ilerler . Bu yüzden Yaratıcı kesinlikle vardır ve hiç şüphesiz ki Allah(c.c) dır.

    2-) Madem Yaratıcı var Neden Herkes Farklı :

    Birçok arkadaşımız bu konuyu merak ediyor , Soruları şöyle :
    -Madem Yaratıcı var ben neden fakirim ,neden çirkinim , neden dualarım kabul olmuyor veya neden başka biri zengin ,yakışıklı, güzel vs.

    Öncelikle bu soru çok hoşuma gitti ve başlıyorum .
    Yaratıcı insanoğlunu yaratırken herkesi bir sınava yani dünya alemine sokar.

    -Ama ben bunu hakedicek ne yaptım ?
    Ruhlar Alemindeyken seçildin ve gelişen olaylar sayesinde dünyaya o şekilde geldin senin ilk ruhun vardı ve sonra vücudun oluştu. Ruhlar alemindeyken seçildin hatta bazen daha önce görmesende(gerçekte) sanki onu biyerden tanıyormuşsun sanırsın bunun sebebi ruhlar aleminde tanışmış olmanızdır.

    -Peki neden herkes farklı ?
    Herkes aynı olsaydı ki bi düşün herkes mavi gözlü güzel, yakışıklı,zengin vs. işte o zaman bu bir sınav değil adeta bir oyun gibi olurdu ki her şeyin en iyisini Yüce Allah(c.c.) bilir.

    3-) Yaratıcı neden bizi yaratmaya ihtiyaç duysunki sonuçta o yaratıcı

    Bu soru da çok hoşuma gitti , hemen başlıyorum.
    Öncelikle diğer sorularda açıklamış olduğum Hz.Adem(a.s.) ın dünyaya gelmesinden önce gelişen olayları(yasaklı ağacın meyvesi) detaylıca araştırın neredeyse çoğu anlayış bu olayın varlığını kabul ediyor o yüzden geçiyorum, gerçekleşmesi sonucu Yaratıcı(Allah c.c.) Hz.Adem(a.s.) bir nevi ceza olarak dünyada tekrar sınava tabi tutar yani bu yaratıcın bir ihtiyacı veya eğlencesi değildir tam aksine Allah (c.c) nin Hz.Adem(a.s.) a karşı merhametidir çünkü direk cezalandıra da bilirdi.

    OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

    iNANAN iNANMAYAN HERKES GÖRMELi ŞUKULAMADAN
    GEÇMEYELiM

    ALINTI DEĞiLDiR EMEĞE SAYGI

    Edit - 1:
    Sizden Gelenleride açıklamaya başladım arkadaşlar...
    ilginizi çekebilir bu videoya bi bakın derim arkadaşlar :
    https://youtu.be/2CanewGjLeo

    Edit -2:
    2. konuyu biraz daha açıcam soranlar olmuş buyrun :
    Şimdi neden ben yakışıklı ve zengin değilim ki o öyle ama ben hem yakışıklı zengin ve müslüman olmak istiyorum gibi bir soru diyelim , buyrun beraber bakalım :
    Şimdi bi kız düşünün fiziksel olarak güzel ,çok zengin ve müslüman ne kadar şanslı diyorsunuz değil mi ama hiçte şanslı değil nedenmi çünkü o hepsinden sorumludur mesela atıyorum dışarıya çıktı fiziği güzel olduğu için ilgi çekebilir çok açık giyinirse zaten güzel olduğundan çok günaha girer a9 tv deki kedicikler gibi...
    Çok zengin değil mi , ama zekat veriyormu ?
    Fakirler açken kendisi tok yatıyormu??
    Malasef ülkedeki zenginlerin çoğu böyle arkdaşlar genç bir kız tanıyorum aşırı açık giyiniyor dekolte , çok zengin ama bir fakirin elinden tutmuyor aksine hepsi yok olsun diyor ama kameralara ben müslümanım diyor işte böyle insanlar ahirette ne olur Allah bilir ama pek de iyi gibi gelmiyor bana , kısacası Allah a şükür edin arkadaşlar beterin beteri var...

    Hiç ölmeyecek gibi dünya için ; Yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışın...
    ···
   tümünü göster