/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +31 -10
    Erdoğan yaptı demiyoruz. Bunu da engelliyemiyorsa ne diye ohal ilan etti diyoruz. Bomba nedir bilmeyen Türkiye'nin büyük şehirlerinde hersene beşer beşer bomba patlar olmuş nasıl utanmadan orada oturabiliyor diyoruz? Hani hükümet halkın güvenliğinden sorumlu ya güzel kardeşim.
    ···
    1. 1.
      +20 -4
      Çok güvenli(!) Fransa'da da OHAL vardı noldu? Kamyonla halkın arasına dalıp makineli tüfeklerle sağı solu taramadılar mı? Kamyonun içinden çıkan bombalar kandil'i mi vuracaktı? Nerdeydi Fransız istihbaratı?
      13 kasımda fransa Almanya maçı oynanırken patlama oldu 175 kişi öldü. Nerdeydi Fransız istihbaratı, hükümeti bilmem ne'si! Fransada olurken Acın acımızdır Fransa Türkiye'de olunca hokomot ostofa, mot oyoyor .
      He he tamam sensin.
      ···
      1. 1.
        +7 -7
        1.ye olabilir dersin. 2.ye tesadüf dersin. 3.ye güvensizlik dersin.
        aç bir fransada'ki bombalı saldırı sayısıyla karşılaştır bakalım arada ki fark ne kadar çıkacak.
        https://tr.wikipedia.org/...1r%C4%B1lar%C4%B1_listesi

        edit:madem gayet münferit bu bomba patlamaları. Bu ülkede eskiden neden olmuyordu böyle şeyler?

        ya da hükümet bana güvenlik sağlayamıyorsa ben niye vergi veriyorum? Ha işte o örnek verdiğin Fransa'da insanlar bu soruyu sorabiliyorlar.
        ···
      2. 2.
        +6 -1
        Kardeşim ohal kapsamında 39 bombalı araç, 19 canlı bomba hadisesi engellendi haberin varmı ?
        ···
    2. 2.
      +6 -3
      Eskiden niye olmuyordu soruna; Meyve veren ağacı taşlarlar demek istiyorum. Ne demek istediğimi (%1 milyon önyargılı değilsen) anlayacağını umuyorum.

      Fransayla karşılaştır demişsin de onların 30-40 yıldır başını ağrıtan terör örgütü yok ki, eskiden olanları gösterip neyini karşılaştırmayı düşünüyorsun?
      Söylediklerine karşılık aynı şeylerle cevap verdim orda da ohal vardı bilmem neydi, neden onlarda olunca çok üzülüyorsunuz da bize gelince suçlu arayıp istifaya çağırıyorsunuz dedim. Verdiğin cevap 20 yıllık terör eylemleri listesi oldu.
      Verdiğin cevaba göre, Fransa"da da eskiden olmuyormuş, bak orası da eskiden güvenliymiş demek tam isabet olur.
      Fransa'da o soruyu sormayı bırak, hükümet aleyhinde en ufak bir tezahuratt bilmem ne söylediğin zaman bizdekinin 50 misli gibiyorlar bilmem anlatabiliyor muyum?
      ···
      1. 1.
        +5 -5
        -hangi meyve? Örnek verebilirsen sevinirim. Mevyeden kastın ekonomiyse senin meyve çürük çıktı yalnız.
        http://dolar.tlkur.com/turk-lirasi/5yil

        -bizim 30-40 yıldır başımızı ağrıtan terör örgütü ne hikmetse akp döneminde coşmuş coşmuş. Tabi ki akp'ye denk gelmesi tamamen tesadüf...
        http://odatv.com/kimsenin...aya-cikti-2201161200.html

        -20 yıllık terör eylemleri listesini son yıllarda nasıl arttığını görebilesin diye vermiştim ama anlıyorum ki sadece başlığına bakıp kapatmışsın.

        -ali ismailler, ethem sarısülükler Fransa'da da var diyorsun.
        senin ülkende terör saldırısı olduğu zaman 2 gün sonra başkan'n, başbakan'ın, bakanların gidip köprü açılışı yapıp göbek attılar. aynı saatte fransız'lar portekizliler senin ülkendeki mağdurlar için saygı duruşunda bulunuyorlardı.

        asıl soru şu; sen fransa'yı ırak'ı bırak , kendi ölülerine üzüldün mü? Senin kendi ölülerinin kendi ülken için bir değeri yokken, Sen kendi ölülerini normalleştirmeye çalışıyorken ne cüretle başka ülkeleri eleştiriyorsun.
        ···
    3. 3.
      +2
      Örnek vermeye gerek yok kardeş, elinin altında internetin var açar bakarsın neler olmuş neler bitmiş, akıllı adamsan az çok anlarsın nerden nereye geldiğimizi demek isterdim ama yapılan şeylerin hiçbirini gibine takmayacağını biliyorum. Klagib olarak doların 3.5₺ olması ve terör eylemlerinden başka söyleyeceğin birşey de yok. O yüzden fazla şeapmamak lazım.
      20 yılda artmışmış, güney sınırımız komple terör örgütleriyle çevrilmiş durumdayken, o örgütlerin seni korumalarını beklemiyordun herhalde.

      Nedense Fransa'daki terör eylemleri de akp döneminde artmış hatta tavan yapmış. Bu da tesadüf değildir herhalde(!) Terörizm'i fransaya da akp soktu zaten(!)
      Terör saldırısı oldu diye ne yapalım kardeş? Öyle mal gibi, salak salak bişey yapmadan duralım mı? Ülkedeki tüm faaliyetleri 1 aylığına durduralım mı ne yapalım!
      huur çocuklarının istedikleri de bu değil mi zaten? Halk iyice korksun, evden çıkamasın bilmem ne yapmasın... Evde oturup pembe dizi izlemek, reklam aralarında klavyeden esip gürlemek en doğrusuydu da biz mi yapmadık?
      2-3 salağın yaptığı göbek atmayı siyasi liderlerle, bütün halkla bağdaştırmanda güzel kafaymış.
      Ben de aynısını söyleyeyim o zaman; Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda kendi söylediği şeyi yalanladığını biliyorsundur. Bu parti Atatürkçü ve Atatürk'ün izinden giden bir parti değil mi? Evet, öyleler. Peki ben de bütün Atatürkçüler Kılıçdaroğlu gibi, ne söylediklerini bilmiyorlar, alayı gerizekalı desem hoşuna gidecek mi, bir kişinin yaptığıyla bütün herkesi aynı kefeye koymak çok mu mantıklı?
      Bakanların, başbakanın o köprü açılışında göbek attıkları videoyu buraya at, ben de en işlek caddeye güpegündüz gidip ben huur çocuğuyum diye bağırır video çekip buraya atmazsam adam değilim!
      Sallıyorsun bari destekli salla. Salak birisi yok karşında. Bakanlar göbek atmışta bilmem neymişte. Düşmanlıktan ne yapacağını şaşırmışsın sen kardeş, birileri düşmanlık ayağına seni fena uyutmuş, geçmiş olsun.
      Tartıştığımız şeyle üzülmenin ya da başka birşey yapmanın konumuzla ne ilgisi var ki? Ben burda süslü püslü kelimelerle ne kadar üzüldüğümü anlatsam inanacak mısın?
      Gerçi çokta zor değil hani üzülmüş gibi görünmek. Açacaksın bir başlık, koyacaksın Atatürk'ün bir. resmini ya da daha etkileyici farklı bir resim, sonra da başlayacaksın akp ye sövmeye, söveceksin de söveceksin, söveceksin de söveceksin, hakaretler edeceksin, çomar kelimeleri havada uçuşacak derken... aldığın şukularla ne kadar üzüldüğün tescillenmiş olacak.

      Sen beni anlayamamışsın, ben burda fransayı bilmem nereyi eleştirmedim. Benim eleştirdiğim sen ve senin gibiler. Demişsin ohal bilmem ne hal, hükümet nerde, koltuk sevdası falan diye. Ben de dedim aynısı Fransa'da da oldu, orada olunca teröristleri suçlarsınız, hükümet ve istihbaratın suçu olmaz; ama aynı şey Türkiye'de olunca ölenlere üzülmek şöyle dursun hemen hükümet istifa bilmem ne naraları atmaya başlarsınız.
      Konuyu değiştire değiştire nerden nereye geldi halbuki ilk yanıtımda gerekli cevabı vermiştim ama neyse.
      Tümünü Göster
      ···
    4. 4.
      +1 -1
      Fransada oluyor ya bizde de olmasi normal di mi amina kodugum. Beynini giberim senin iki üste çıkıcam diye verdikleri örneğe bak
      ···
    5. 5.
      +1
      Kardesim sen takma kafana boyle isleri bosver sen takil kafana gore lol oyna makarna ye bisey yap..
      ···
    6. 6.
      +1 -2
      sehzadenin sag dassagi senin ben dıbına sol dassagimi sokim yarramın başı gibtir bu ulkede amk muallaki
      ···
      1. 1.
        0
        aksiyonu, çatışmayı, bomba patlamalarını çok seviyorsan sen gibtir git suriye'de yaşa kardeş
        ···
    7. 7.
      0
      La yazmaya usendigim şeyi yazmış adam helal
      ···
    8. 8.
      +1 -1
      Gene gibmis amk adamin dibisin sag dasak
      ···
    9. 9.
      0
      Akılsızsınız aq önceden patlamayan bombalar neden di ? Söyliyim teröre karşı çıkan hooop sen dur bakalım diyen bi zihniyet yoktu !! Anlayın artık. Düşmanın karşısında sağlam durdukça vurmaya çalışıyor ama yıldıramazlar !!!
      ···
      1. 1.
        0
        önceden terörle mücadele yoktu tabi değil mi? Nasıl beyninizi yıkamışlar, nasıl istedikleri herşeye sizi inandırıyorlar...
        http://www.incisozluk.com.tr/e/182150520/
        ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster