/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +2 -2
    Yillar evvel bende bekledim o yannan kafalinin ardindan. otuz yasalarındaki, çalışmayan, mal mal facede gezen, kulakligini takip artist bir eda ile çevresini suzen, arada sigara içmeye cikan, oyun oynayan bir suru çocuğun arasinda ne yaptığını bilmeyen, ınanılmaz bir şekilde oraya ait değilmiş gibi eğreti duran yannan kafalinin masasindan kalkıp orayı bana devretmesini bende çok bekledim.

    Artik otuz iki yaşındaydım ve bende bugün amaçsız bir şekilde bir net cafeye girdim. yannan kafalilik yapma sırası artık bendeydi. içeride sadece oyun oynayan çocuklar ve bir boş masa vardı. geçtim o bos masaya oturdum.mal mal facede gezerken duyduğum ince sesle irkildim.abi ne zaman kalkacaksin diyordu. dönüp baktım. içimde inanilmaz bir merhamet yeşerdi o küçük elinde sımsıkı tuttuğu beş lirayi görünce.on dört yaşındaki halim resmen karşımdaydı. huzunlendim, acıdım ama yannan kafalı rolünü oynamak zorundaydım. sanane oğlum benim ne zaman kalkacagimdan allah allah dedim. uzaklaştı ama hala umutluydu.

    Birden montumu giyip ayağa kalktım. kapiya dogru yurup kasanın önünde durdum. hemen yerime oturdu. çok mutlu gözüküyordu.ama ben bir yannan kafaliydim ve gorevimi ekgibsiz bir biçimde yerine getirmeliydim. kalk lan iki dk sigara içip gelecem dedim. hüzünle kalkti.

    Sigarami içip döndüğümde elinde elmali bir sodayla masamin başında bekliyordu. oturup bir müddet bos sekmeler açtım. cafeye bakan çocuğa döndüm. usta borcumuz ne kadar dedim. beş lira dedi. oooo çok olmus dedim ve hafifce dogruldum. yine tepemde bitmisti. gözlerini mutlulukla, kocaman kocaman acmis kalkmami bekliyordu. kalktim.bu kez oturmadı. tuvalete gidiyorum oğlum çökme hemen dedim. yannan kafalilik benim isimdi.

    Döndüğümde sinirle volta atiyordu. amaçsız sekmeler açıp onu izliyordum. hayatta istediği her sey olamazdı sonuçta. hayal kirikliklarina dirençli olmali, ayni benim gibi olmaliydi. benim surem bitti lan, benimkide lan hadi kalkalim dediler diğer cocuklar. olar cikarken bizimkinin omuzları düşmüştü.gel lan dedim. geldi.elinden yarim sodayi aldim kafama diktim. içme bunlari bunlar zararli amk diyerek boş siseyi çocuğa uzattim. hadi geç otur dedim tüm yannan kafaliligimla.ya abi bi gibtir git diyerek kapidan çıktı gitti.

    ben hiç yannan kafalilarin yüzüne küfür etmemiştim.tum ahlakli çocukların yaptigi gibi arkalarindan sovmustum hep.bu yeni nesil cok terbiyesiz amk.en azindan arkamdan sovebilirdi diye düşünerek bende hesabı kapattim ve oradan ayrildim.

    O adam tarafindan bana verilen yannan kafali bayragini gururlu bir sekilde taşıdım ve gorevimi taptim. bayrak artık o cocukta, her ne kadar bayragi aldığının farkinda olmasa bile. eminim o da zamani gelince yannan kafalilik bayragini en iyi sekilde tasiyacaktir. yasasin yannan kafalilik.
    ···
   tümünü göster