/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +549 -80
    evet gençler adı malum olan ve arada sırada beyni hayra da çalışan bir sözlükte başlatılan kampanyadır kendileri.kampanyaya katıldığımı belirtmekle beraber gayet haklı gerekçelerini de yazmam gerekli :

    Herhangi bir geliri olmayan öğrenciler bile para veriyorken , garanti emekli maaşı olan teyzeler dedeler otobüslerin numarasına bile bakmadan atlıyor , bim i gördüğü zaman iniyor ekmeğini alıp arkadan gelen otobüse geri atlıyor.

    Devleti uğrattıkları zarar paha biçilemez.Bir özel otobüs sahibi yazıyor ; ayda 3800 defa ücretsiz kart basılmış benim otobüsüme.Vatanıma bir faydası olsa eyvallah ama bu insanlar eğlencesine biniyorlar.Bunun yerine illaki bir hizmet sunacağız diyorsanız öğrencilerden almayın.Hem sevaba girmiş olursunuz.

    CHANGE ORG KAMPANYASI


    https://www.change.org/p/...ğrencilere-de-tanınsın

    CHANGE ORG METNi



    Belediyelere ait toplu taşıma araçlarında uygulanan 65 yaş üstü kişilere verilen ücretsiz ulaşım hakkının öğrencilere de verilmesini talep ediyoruz.
    Herhangi bir geliri olmayan öğrencilerden bile ücret alındığı sistemde 65 yaş üstü kişilerden çok ihtiyacı olan ülkenin geleceği olan gençler hakediyor. Bu gençlerin bir çoğu barınma ihtiyacını bile giderememektedir.
    65 yaş kartı için herhangi bir gelir testi olmadığı halde aynı hak öğrencilere uygulanmamaktadır. Az maaş ile hem kira veren hem de çocuklarını üniversiteye veya liseye gönderen anne ve babalar ekonomik açıdan zorlanmaktadır. Maaşından kendi yol harcırahını geçin, aynı anda birden fazla çocuğuna yol parası veren adamlar var bu ülkede.
    Öğrencilerin de bu sosyal haktan yararlanması insani bir ihtiyaçtır...

    MALUM SÖZLÜKTEKi ENTRY
    .
    .
    .
    konuya duygu sömürüsü ile yaklaşmayın. mamak'ta oturuyorum ve çevremde bulunan yaşlı kişilerin peynir, ekmek ve zeytin almak için otobüsle ulus'a gidip geldiğine şahit oluyorum. bir de sadece tur atmak ve ulus heykel önüne karı/kız kesmek için gidenler varki akla ziyan.

    bu israftır, bu çalışana ve okuyana saygısızlıktır. bir an önce kaldırılmasını ve onun yerine öğrenciler gibi indirimli kart uygulamasına geçirilmesi gerekmektedir.
    .
    .
    .

    YAPMALIYIZ GENÇLER, BU SEFER ADAM GiBi BiR gibERTME YAPMALIYIZ Ki BiRiLERiNiN DiKKATiNi ÇEKELiM



    DEGERLI CEMIL KARDEŞ.ENTRY NIN HER YERINDE BU BAŞLIĞI MALUM SÖZLÜKTEN ALDIĞIM, ALMA SEBEBIMIN ISE OY ARTTIRMAK OLDUĞUNU YAZDIM.HALA ÇALINTI ENTRY DEN ÇAYLAK ATIYORSUN.YEDIK DAHA ÖNCE MiLYAR MILYON DEFA BI DAHA YERIZ AMA YAPTIGIN OLMADI CEMIL BEY



    2000 civarı imza çıktı buradan.Helal olsun.

    ···
   tümünü göster