/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +3
    bu dünyada hiçbir şey kolay değil..

    güzel gözükmek kolay değil..

    başarılı olmak kolay değil..

    iyi bir futbolcu olmak kolay değil..

    iyi bir şarkıcı, siyasetçi olmak kolay değil..

    her şeyin bir bedeli var beyler. bu yüzden bu bedeli ödemediğiniz sürece kusura bakmayın ama bu dünyada hiçbir takun iyisine sahip olamıyorsunuz..

    çalışmak zorundasınız beyler.. ter akıtmak zorundasınız.. çile çekmek zorundasınız..

    durumunuzun ne olduğunun hiçbir önemi yok.. eğer ben bir şey istiyorsam ve eğer o istediğim şeyi bu dünyada bazı insanlar elde edebiliyorsa bende onu elde edebilirim..

    bende onu başarabilirim..

    yeterki o insanlar kadar çalışim.. yeterki o insanlar kadar ter akıtim ve en önemlisi o insanlar kadar istiyim..

    ben bu işe adımı koyduysam hiç kimse bana diyemez ki dememeli ki;

    "sen bu işe başlamıştın ama yarı yolda bıraktın"

    bunu yapmamanız lazım.. bu hayatta hiç kimsenin size sen şu işe başladın yarıda bıraktın dememesi lazım..

    güçlü karakterli insanlar, güçlü insanlar hiçbir zaman başladıkları işi sonuna kadar gitmeden, zirveye çıkmadan bırakmazlar.. çalışmaya devam ederler.. hırs yaparlar..

    ve hiç kimsede onlara diyemezki;

    "sen zayıf karakterli bir insansın.. sen karaktersiz, sen pasif bir insansın"

    DiYEMEZ.. dememeli.. insanlar sizin ağzınızdan çıkan şeye itimad etmeli.. siz bir yola başladığınız zaman o yolun sonuna kadar gideceğinizi bilmeliler..

    ama siz yarım yamalak iş yaparsanız, bir işe başladıktan 5 ay sonra 10 ay sonra pes ederseniz ve sizin pes ettiğiniz işlerde başka insanlar sizden daha sonra başlayıp başarılı olursa beyler ben sizin yerinizde olsaydım başkalarının yüzüne bakamazdım.. utanırdım kendimden.. nasıl olabilirde benim yapamadığımı bir başkası yaptı diye kafayı yerdim..

    o yüzden beyler size en büyük tavsiyem bu hayatta başarılı olmak istiyorsanız sonuna kadar gitmeniz lazım.. sonuna kadar savaşmanız lazım..

    işte saçma sapan eleştiriler, çevreniz, akrabanız yada sizi çekemeyen insanlar, sizden nefret eden insanlar, başaramayacaksın diyen insanlar.. karşınızda kim olursa olsun.. size yapamazsın diyen insanlar ne kadar büyük insanlar olursa olsun siz onları utandırmalısınız.. siz onlara demelisinizki;

    "ben senden daha büyük bir cesarete sahibim.. sendrn daha büyük bir yüreğe sahibim.. ben sen değilim.. başarıcam"

    diyebilmeniz lazım beyler.. neyle ilgileniyorsanız ilgilenin eğer bir şeye odaklandıysanız geminizin kaptanı olun beyler ve o gemi batana kadar dalgalarla savaşın.. düşmanlarla, korsanlarla, sizi çekemeyen insanlarla mücadele edin..

    sonunda siz kazanan olacaksınız beyler.. geminizi zafere ulaştıracaksınız.. o sıçanlar o farelerde o gemiyi terk ettikleri için ömürlerinin sonuna kadar pişmanlık duyacaklar..

    edit: alıntıdır..
    ···
   tümünü göster