/i/Devlet

  1. 1.
    +2
    27 Zilkade 463 (26 Ağustos 1071) Cuma günü öğleye kadar orduyu denetleyen ve kumandanlarına son direktiflerini veren Alparslan, imamı ve fakihi Buharalı Ebu Nasr muhafazid’in bütün Müslümanların islam’ın zaferi için dua ettikleri Cuma günü öğle vaktinde düşmana saldırması tavsiyesine uydu.

    Ordusuyla birlikte Cuma namazını kıldıktan sonra, “Ölürsem kefenim olsun” dediği beyaz bir elbiseyle askerin karşısına çıktı ve şöyle dedi: “

    Biz ne kadar az olursak olalım, onlar ne kadar çok olursa olsunlar, bütün Müslümanların minberlerde bizim için dua ettikleri şu anda, kendimi düşman üzerine atmak istiyorum. Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım, ya da şehit olarak cennete giderim. Sizlerden beni takip etmeyi tercih edenler takip etsin. Ayrılmayı tercih edenler gitsin. Zira bugün ben de ancak sizden biriyim. Sizinle birlikte savaşan gaziyim. Beni takip edenler ve nefislerini Allah’a adayanlardan şehit olanlar cennete, sağ kalanlar ise ganimete kavuşacaktır. Ayrılanları ise ahirette ateş, dünyada da alçaklık beklemektedir.

    Beni kimsecikler bilmez. Tarih bölümü öğrencisiyim ve şu anda Malazgirt Meydan Muharebesi hakkında bir ödev hazırlamaktayım. Yazdığım her şeyin bir kaynakçası var elimde. Trend gibi bir derdim de yok. Durmadan entry giren ya da başlık açan bir insan da değilim. Ama ricam şunu trende sokun lan.

    https://www.youtube.com/watch?v=SVMdm5DyguA

    Şu kopan fırtına Türk ordusudur Ya rabbi,
    Senin uğrunda ölen ordu budur Ya rabbi.

    Dünden bugüne kadar olan şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tanrı Türk'ü korusun.
    ···
   tümünü göster