/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +10 -1
    Herkese hayırlı akşamlar panpalar.

    incisözlük trend ekranında ne zaman dolaşmaya başlasam birden fazla siyasi içerikli başlık gördüm ve inanın ki bunları okumaktan gına geldi. Nedeniyse başlık içinde körü körüne bir inanç ve karşı tarafı yok sayma isteği. Yani kimse objektif davranmıyor olaylara tek taraflı bakıp küfrediyor.

    fen lisesinde okuyan bir kardeşinizim. Köklü bir fen lisesi burası. Haliyle her görüşten insanla tanışığım. Kimisi Kemalist kimisi Akp kimisi ülkücü... Ama hepsinin unuttuğu şey aynı vatan aynı ata aynı millet.

    öncelikle birbirimize söverek ana bacı yaparak ulaşabileceğimiz bir ortak noktamız yok. Varsa da yok etmiş oluruz. Lütfen yapacağınız yorumlarda yapıcı olun yıkıcı değil.

    Şimdi 2 tarafında birbirinden haz etmediği yönlerden başlayalım kendi düşüncelerimi de katarak. Öncelikle Akp lilere sesleniyorum. Atatürk'ü sevmediğiniz çoğunuz için gerçek lakin ondan nefret duyma nedenlerini anlattığınızda bunların aslında ismet inönü zamanında gerçekleştiği bir gerçektir. Bende bu adamdan haz etmem. paradan Atatürk'ü çıkarması, ezanı türkçe yapması, kuran okunmasını baskılaması vb. bir çok nedeni öne sürsenizde bunlar aslında ismet inönü eseri.

    Bir de Atatürk'e duyulan saygısızlığın onu yanlış tanımaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Ama şurda önemli bir nokta var Atatürk'ü temsil etmesi gereken Chp şu anda O ve O'nun ilkelerinden uzaklaşmış durumda. insan dönüpte bakıyor Atam ve kurduğu parti diye. Terör cenazelerine gitmek vb. cabası

    Sırada Akp zihniyeti var panpalar. Tarihten beri ne kadar sağ kesimli bir lider geldiyse her zaman bir darbe yaşanmıştır. Erdoğan da başa gelirken bunun bilincinde davrandı. Kendini koruma altına almak ve etrafındakileri tanıdık isimler yapmasının amacı bu. Fakat abarttı.

    Panpalar her lider yanındaki insanların sesinin çıkmamasını ister çünkü insanların kimin lider olduğunu bilmesini ister. Davutoğlunun düşüşü ve yerine Binalinin gelişi bence yanlış bir adım. Sonuçta Davutoğlu her yönüyle gelişmiş bir adamdı Binaliye göre. Ne yazıkki Erdoğanın egosuna kurban gitti.

    feto konusunda tamamen haklısınız sol kesim. Feto 80 lerden beri ülkede varolduysa da zirveye çıkışı Erdoğanla oldu. çünkü erdoğan onsuz iktidar olamayacağının farkındaydı. Fetönün devlete sızması ve her yeri ele geçirmesi sonradan önüne geçilemez bir hal alınca bilançosu da ağır oldu haliyle.

    Birde darbeyi Erdoğan yaptı lafları biraz saçma bir tavır gibi. Tamam kabul bu adam kendini tek görüyor ama o kadar hain bir adam değil. ithaflarda bulunurken dikkatli olmak gerekiyor arkadaşlar.

    şimdilik benden bu kadar panpalar. kendi düşüncem ve oluşturduğu fikirlerle iki tarafın artı ve eksilerini ortaya koymaya çalıştım.
    Yapıcı bir dil ile çözülemeyecek mesele yoktur panpalar hele ki şu günlerde. sizlerden de bunu göz önünde bulundurmanızı ve tartışmayı medeni insanlar gibi halletmenizi istiyorum.
    ···
   tümünü göster