/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    Öncelikle hepinize iyi osbirler.
    Öncelikle şunu söyliyim ben balıkesirli bir Türküm. (Altıeylül mehmetcik bilen bilir) Şanlıurfa da yaşıyorum(2 yıldır) ve lise 1 e gidiyorum.(şimdi lise 1 den sonrasını okumadım falan demeyin önemli olmasa yazmam)Ve sınıfda ne zaman Türk kelimesi geçse hemen başlıyorlar saydırmaya. Amk geçenlerde Elleran Elvisin (bilen bilir Bayrak Mağduru) rapını dinledim ve sözleri hoşuma gitti. Sonra arkadaş göktürkçe çeviriden O cümleyi yazdı ve tahtaya arkaplan yaptı.(bu arada söz "Her Türk asker doğar" dı) hemen başlıolar saymaya sizde kürt olarak dünyaya gelebilirdiniz falan demeye.Amk Türk derken türkiye milleti anlamında Türk ırkı anlamında değil. Hemen neden ayrıcalık arayışına giriyonuz.Abi vatanı milleti için şehit olan canını kanını feda eden kürt insanları var. Bunlar da türkiye devletina bağlı. Mesela hep şöyle muhabbetler vardı Almanlar çok disiplinli 2. Dünya savaşından sonra ekonomiden dolayı bilmem kaç yıl patates yemişler.Ama onların içinde de Cermenler, Saksonlar,Frisler, Franklar gibi ırkları vardır.Ama onlar biz saksonuz biz ayrıyız biz Frisleriz biz ayrıyız demiyor. Onlar biz Almanız diyo. Neden Türk denildiğinde bunu çekemiyosunuz.Şu dönemlerde birbirimize kenetlenmemiz gerekiyo ayrılmaya çalışmamız değil.(Aponun anasını gibeyim huur çocuğu.Ne alaka bilmiom içimden geldi)
    Abi bu apo gibi oç lar kürtlerin adını kirletiyor.Şanlıurfa'da kürt nüfusu %70 gibi ama içlerinde ne adamlarını gördüm. Yani her kürte de küfür etmemek lazım.Ama şu sizde kürt olabilirdiniz, ırkımıza saygı duy, görüşümüze saygı duy gibi şeyler söyleyenlere gıcık oluyorum.Amk ben saygı duymuyorum mu dedim.he bide şu var. şimdi ben ülkücü ve kalbi vatan aşkı ile dolu bi kardeşinizim. Telefonumun kılıfı da türk bayraklıydı. servisde buna bile laf ediyorlar. Diyolarki hiç bir şeyin fanatiği olma. Ben diyorumki zaten ülkücülüğün fanatiği değilim. Telefon kabın bile türk bayrağı diolar.Amk türk bayrağı şehitlerimizin kanlarından oluşmuş asil bir bayraktır.Ülkücülükle alakası bile yok. Bilip bilmeden konuşmayın. Diyorumki burası Türkiye ve ben türküm bu kılıf da gayet normal.Ama anlamıyolar.

    özet:bir Türk olarak ve batılı olarak urfa gibi doğu şehirlerinde yaşamak çok zor ama ben alışmayacam onlar alışacak zamanla bu düşüncelere.
    Edit:Burası Türkiye lan bak giberim kürdistanı!
    ···
   tümünü göster