1. 1.
    +3
    **Hiş bir partiyle alakam olmayıp tamamen objektif bilgileri sunmak için elimden geleni yaptım. Şuku yada cugu umrumda değil çünkü burdaki yazdıklarım doğrudur. Tek amacım daha çok kişinin görmesi ve bu kafadan sallama bilgilerin kesilmesi.

    22 Aralık'da işid terör örgütü tarafından yayımlanan bir video tarafından sosyal ağlar çalkalandı.
    Terör örgütünün yayınladığı video da Fetih ŞAHiN ve Sefer TAŞ adlı Türk askeri olduğu söylenen 2 kişinin yakılarak vahşice infaz edildiği görülüyor. Ancak video da dikkat çeken bazı detaylar propaganda amacıyla yapıldığı konusunda şüphelendiriyor.

    Ayrıca videoda birazdan yakılacağını bildiği halde soğuk kanlı bir şekilde hükümete nefretini kusuyor. Eğer siz bir Türk askeri olarak düşmanın elinde olsanız ve birazdan öleceğinizi bilseniz yinede sizi alıkoyan teröristin elinize verdiği metini ölmeden dakikalar önce bu kadar soğuk kanlı bir şekilde okuyabilirmiydiniz ?

    Ancak dikkatli baktığınızda sizinde dikkatinizi çekecek bazı şeylerden bahsedecem.

    Güneşe dikkat ettiğimizde olması gerekenden çok daha büyük olduğunu görüyoruz. iso ayarlarıyla elde edilemeyecek kadar fantastik bu güneş teletapi diyarında olabilir.

    Sürekli ışık açısından bağımsız değişen gök yüzü rengi çok açık bi şekilde göze çarpıyor. Özellikle yerli yersiz kullanılan timelapse, sürekli persfektifin değişmesi sürekli düşük diyafram kullanılarak ekranın küşük bir tarafına odaklanıp geri kaln kısımların blur olması hatalı örtmek için kullanılan teknikler olup şüphe uyandırmaktadır.

    Asker olduğu söylenen iki şahıs yanarken sürekli kesilen bölümler ve persfektifin çok hızlı bir şekilde sürekli değişmesi bu duruma ters düşmektedir. Mağdem yanıyor bırakın tek bir açıdan izleyelim. Değişen açılara dikkat edildiğinde ters yönlerde olup değişme hızı ile kameramanın görünmesi mecburdur.

    Özellikle en can alıcı ateşin askerlerle temas ettiği sahne tam temas anında kesiliyor ve perfektif değiştiğinde askerler çoktan alev almış olarak görünüyor, askerlerin ateşe verdiği anlamsız tepkiler ve vücutlarında her yerin yanmasına ramen ilk yanması gereken yerlerden olan sakal ve kaşların hala durması hatta en son sahnede tamamen yanmış cesetlerin üzerine benzin dökerken çenesine benzin döküldüğü görünmesine rağmen sakalların ve kafada her han gibi bir bölgenin alev almaması epey bir şüphe uyandırıcı.

    Ancak videonun gerçek olup olmadığı videodaki kişilerin gerçekten yakılmış olsalar bile türk askeri olup olmadığı konusunda TSK nın yapacağı açıklamayı bekliyoruz...

    • *Hiş bir partiyle alakam olmayıp tamamen objektif bilgileri sunmak için elimden geleni yaptım. Şuku yada cugu umrumda değil çünkü burdaki yazdıklarım doğrudur. Tek amacım daha çok kişinin görmesi ve bu kafadan sallama bilgilerin kesilmesi.

    Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yorumlarını ekliyecem.
    ···
   tümünü göster