/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +81 -31
    Kardeşlerim büyük bir oyunda piyon görevi üstleniyorsunuz uyanın

    Anlatacaklarım Vatan ve Allah sevgisinden kaynaklıdır lütfen okumadan yargılamayın.

    iran hakkında konuşmam gerek çok yanlış var sizleri bu konuda aydınlatmayı üzerime farz kıldım.

    1) şia nedir ve Iran'a nasıl geldi?

    Şia muaviye köpeği ile peygamber efendimizin (s.a.v) “Ali, ilmimin kapısıdır, risaletimin içeriğini o benden sonra ümmetime açıklayacaktır. Onu sevmek iman, ona buğzetmek ise nifaktır.” diye hitap ettiği Hz.Ali nin savaşında Hz.Ali nin taraftarları şia olarak geçerdi.
    Muaviye kimdi peki ?
    hind bint utbe (hz. Hamza' yı öldürtmek için vahşiye para veren huur) ve ebu sufyanın oglu yezid in babası olan huur evladıdır. islamın içine (olmamasına rağmen) krallığı ve arap milliyetçiliğini sokmuştur. Ne kadar kufur etseniz yeridir yani şimdi size soruyorum kimin tarafında olurdunuz?

    şia, sunni olan irana sah ismail tarafından sokulmustur sah ismail Türktür.

    Yani iran ila aramamızda olan çatışmalar anlaşmazlıklar çok saçma olmasına rağmen yıllardır savaşıyoruz yetmedimi?


    Kur-an da Mezheplere, Fırkalara Bölünmek Yasaklanmıştır. islam alemi olarak zaten kendimizi parçalara bölerek Allah'ın emrini yoksaydık ve bu yüzden halimiz perişan çocuklarımız ölüyor bi düşünsenize Islamın birleştiğini nasıl bir güç olacağımızı düşünün ...

    Peki neden medya Türkiye'de şia yı iranda sunni yi kötülüyor soruyorum sizs bu kimin işine yarayacaktır? Tabiki çocuk katili hırsız emperyalizm ve siyonizmin!!! Uyanın artık Müslümanlar katil evde biz birbirimizle savaşıyoruz!!!

    Saygılarımla...

    önemli edit: beyler ben şia değilim yanlıs anlaşılmışım sanırım ama ben sunni de değilim.
    Kur an da Mezheplere, Fırkalara Bölünmek Yasaklanmıştır. Ben Allah'ın emrinden üst bir emir tanımam onun emri kesin ve netdir bu yüzden kendimi fılralaştıramam şia da sunni de birbirlerine atmak yerine müslümanız ve kardeşiz demeli ve kolkola vermelidir bunu açıklıyorum ama bazı ahlak yoksunları beni pers olmakla şia olmakla itham etti Allah o insanlara doğru yolu göstersin InşaAllah
    ···
   tümünü göster