/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    Zamanının Osmanlı Hükümdarı 4.Mehmede yazılan mektup mektupun yazılma nedeni ise 4.Mehmedin kazakları Türk egemenliğine girmesini isteyince kazaklar bu emri sıradışı cevaplamış ve hakaret ve küfür dolu mektup yazmışlar. Cevap ise şöyle"Seni Türk şeytanı lanet olası iblisin kardeşi ve refakatçısı, Lucifer'in kâtibi. Sen ne biçim zebani beyisin, çıplak zütünle bile bir kirpi öldüremezsin. Şeytanın sıçtığını ordun yer. Seni huur çocuğu, asla Hıristiyan oğullarını tebaana alamazsın; ordundan korkumuz yoktur, ister karada ister denizde seninle cenk ederiz ananı da giberiz.

    Seni Babil'in bulaşıkçısı, Makedonya'nın tekerlekçisi, Kudüs'ün biracısı, iskenderiye'nin keçi gibicisi, Yukarı ve Aşağı Mısır'ın domuz çobanı, Ermenistan'ın dişi domuzu, Podolya'nın canisi, Orta Asya'nın muallaksi, Kamenets'in cellatı ve tüm dünyanın ve cehennemin soytarısı, Tanrımızın nezdinde soytarı, Yılan'ın torunu ve gibimizin ağrısı. Domuzun burnu, kısrağın zütü, mezbaha iti, vaftiz edilmemiş kaş, kendi anasını giben.

    Kazaklar böyle der, seni aşağılık herif. Hıristiyan domuzları bile güdemeyeceksin. Şimdi sadede gelelim, tarihi bilmiyoruz takvimimiz de yok; gökyüzünde mehtap var ve yıl da kitapta yazar; orda hangi günse o gündür burada da; öp zütümüzü emi!"
    Beyler mektupu araştırsın inanmayanlar kazakların Osmanlıya yazdığı mektup diye bulabilirsiniz.
    ···
   tümünü göster