/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Buna göre Karun hikâyesi orijini Lidya Krallığı'na dayanan, eklentilerle efsaneleşmiş ve tamamen değişmiş anonim bir halk hikâyesidir. Yusuf’un hikâyesi, ashab-ı kehf, Nuh tufanı, Yunus peygamberin hikâyesi, Zülkarneyn, Süleyman, ibrahim, Lokman, Hızır gibi birçok mitolojik ve yarı mitolojik anlatı sözel kültürlerin etkileşim ve başkalaşımlarla Kur’anda kendisine yer bulmuş anlatılarından oluşmaktadır. (alintiydi bu.)

    Yine ayrica.

    Matematik problemlerinde Şer'i hukukun ana kaynağı olan Kur’ân'da miras paylaşımında mirasçıların paylarını düzenleyen Nisa suresi 11-12. ayetlerinin matematiksel açıdan bazı durumlarda paylaşımdaki payların topldıbının paydalar toplamından yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. (alinti)

    (tekrar alinti :D)

    Kur’ân'daki hikâyeler, Kur’ân'ın hacimsel olarak üçte ikilik kısmını oluşturur. Kur’an anlatılarını inceleyen bazı ilim insanları kıssaları "tarihsel olanlar", "temsili kıssalar" ve "mitolojik olanlar" olarak sınıflandırmışlardır. Tarihsel anlatımlarda anonim hikâyelerde olduğu gibi kişiler ve yerlerin kaydığı, zamanın yüzyıllar öncesine veya sonrasına atıldığı veya farklı hikâyelerin yaklaştırılarak birleştirildiği ifade edilir. Bu hikâyeler yüzyıllar içerisinde kültürden kültüre değişerek geçmiş, efsaneleşmiş ve mitolojik parçalar ilave edilmiştir. Nuh ve Yunus hikâyeleri gibi hikâyeler bugün bilimsel açıdan da reddedilmesi gereken hikâyelere ait iki örnektir.

    Hep ayrica yazacam.

    Kuranda tanrinin baska bir seye benzetilmesi yasaklanmistir ama bazi ayet ve hadislerde bu kural ihlal ediliyor.

    Ayrica

    Kurannda zamir, isim ve sifatlarin uygunsuz kullanimi, muzekker-müennes uygunsuzlugu, tekillik-cogulluk kurallarına uyulmaması gibi degigib kategorilerde incelenen cok sayida gramer uygunsuzluğu var. Bu bazi taoriler ile aciklanmaya calisilmis ama hic biri birbirine uymuyor panpa.

    Son olarak.

    Ayet siralamalarinda yanlis hesaplamalar ve sayilarinda bozukluklar var. Daha iyi anlatamam bunu.
    ···
   tümünü göster