/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +642 -41
    Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞiD'in dün tank ve canlı bombalarla Türk birliğine düzenlediği saldırı püskürtüldü. Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki 2 asker saldırıda yaralanmalarına rağmen çatışmayı sürdürürken, aralarında IŞiD'in sözde emirlerinden Ebu Ensari'nin de bulunduğu 100'den fazla teröristi etkisiz hale getirdi. Dün de El Bab'taki hava harekatında örgütün bir diğer sözde Emiri Ebu Husen Tunusi'nin öldürüldüğü duyurulmuştu.
    Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdüğü Suriye’de dün akşam saat 18.00 sıralarında terör örgütü IŞiD militanları tarafından Özel Kuvvet Komutanlığı bünyesindeki Türk birliğine bomba yüklü ve zırhlı araçlar, yaya canlı bombalarla saldırı düzenlendi. Mehmetçik saldırıya anında karşılık verirken iki M60 tankı mevziden fırlayıp IŞiD güçlerine ateşe başladı.
    MEHMETÇiĞiN KAHRAMANLIĞI

    Birer birer IŞiD hedefleri vurulup saldırı püskürtülürken, iki tanktan biri isabet aldı. Tabur komutanının tankı terk edebileceklerini söylemesine rağmen teğmen ve astsubay top atışına devam ederek IŞiD güçlerini engelledi.
    Hemen ardından diğer tank gelerek vurulan tanka ateş desteği verdi. Bir süre sonra IŞiD atışıyla isabet alan bu tankın komutanı astsubay da atışa devam ederek ilerledi. iki tankın IŞiD saldırısında 5 kez isabet almasına rağmen, Mehmetçik tankları terk etmeyip atışa devam ederek IŞiD’in bomba yüklü araçlarını, zırhlı araçlarını imha etti 100’den fazla militanı ölü ele geçti.
    DÜN DE EBU HUSEN TUNUSi’NiN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DUYURULMUŞTU

    Bu arada önceki akşam hava saldırısında ölü ele geçen IŞiD’in Rakka’dan El Bab’a gönderdiği sözde emiri Ebu Husen Tunisi’den sonra, dünkü hava saldırısında da yine IŞiD’in sözde emirlerinden Ebu Ensari öldürüldü.

    VURUN VURUN iNLESiN DAĞLAR
    ···
   tümünü göster