/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    Teknolojiyi kullanacaksın iyi olan şeyleri alacaksın o nasıl bir zihniyettir öyle.Çomar diyorsun insanlara ama böyle konuşuyorsun.O adamlar zamanında bizdeki teknolojiyi, bilimsel gelişmeleri yeri alıp kullanmış ama kültürümüzü benimsememiştir. Bunu inkar edemezsin inanmayanlar baksın internette aratsın birkaç örnek vereyim ama. Eğitim ve sağlık alanında.

    Sağlık alanında aşıyı avrupalıların osmanlı dan almışlardır.Bir gün bir kadın Avrupa dan istanbula gelmiş kadınların çiçek hastalığı için deriyi kazıyarak inceltip delip derinin içine az bir miktar mikroplu kan veya benzeri birşey koyup kazıdıkları yeri kapatıp hastaların iyileştiğini görmüştür sonra Avrupa da aşı geliştirilip kullanılmaya başlanmıştır. Eğitim alanında islam bilgini ibn-i Sina'nın tıp kitabı halen okutuluyor.
    Bir de diyorsun gavurun herhangi bir şeyini kullanma o zaman. ilimin gavuru Müslümanı olmaz. faydalı ve faydasız olarak ikiye ayrılır.
    Yapmadığı şeylere helal olduğu halde haram diyenler, haram şeylere helal diyenler yalancıdır zaten. Günaha girerler hesapları sorulacak öte tarafta.Ama bu senin yılbaşını kutlamanın helal olmadığı gerçeğini değiştirmez. Geçmişe bak hiçbir islam veya Türk islam devleti kutlamamıştır.Bu arada Bkz: Yedi Hristiyan bir danaya girmedikçe çam ağacı süslemem.
    Necip Fazıl kısakürek.

    içki içiyorlar, piyango alıyorlar diye kudurmuyoruz. Yaptıkları yanlış yüzünden üzülüyoruz ve kınıyoruz. Günahı bize değil tamam eyvallah.Ama öbür tarafta soracaklar neden uyarmadınız diye bunu da bil. Müslümanın görevi bu.Ama uyardıktan sonra bildiklerini okurlarsa onlara karışmak kimsenin haddine değil. Herkesin özgür iradesi var kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Kişi ne yaparsa onun karşılığını alır.Biz size kutlamak günah dedik uyardık bizim görevimiz burada biter.Siz kutlarsanız eğer bu sizin kararınız. Kimsenin size karışmaya hakkı yok.Ben istediğim gibi yaşıyorum sende istediğin gibi yaşıyorsun. Aynen haklısın sen kutluyorsun ben kutlamıyorum herkesin hayatı kendine.Bir zaman pişman olursanız dediydi dersin. Dediğim gibi hayat senin hayatın.

    Bu arda bilmişlik yapma öyle ayarlı konuşma. Hadi yılbaşı evrensel eyvallah yeni yılın güzel geçer kardeşim inşallah dersin eyvallah.Ama gidip çam ağacı süslemek ya da içki içmek nedir? Dön bak tarihe türk tarihine islam ve Göktanrı haricinde bir dine mensup olan hangi türk devleti asimile olmamış Macarlar, Bulgarlar ve daha niceleri. Uygurlar diyeceksin belki dur! onuda söyleyeyim milli benlik kaybolmamış ama savaşçılık özelliklerini kaybetmişlerdir mani dininin et yemeyi yasak kılmasından dolayı. Yani ucuz yırtmışlardır. Yine diyeceksin Hristiyan mı olduk sanki? Bugün yılbaşını kutlar ciddi anlamda ya içerek ya çam ağacı süsleyerek, yarın paskalya daha sonra Hristiyanlık son hak din Hristiyan olucam ya da yılbaşı kutlamak dindenmiş gibi davranmak düşünmek. Yeni yılın güzel veya hayırlı olur inşaallah kardeşim demekte kötü birşey yok bence senenin iyi geçmesini Allah'tan dilemektir.

    Sonuç olarak yazılan tüm bu şeylerden sonra.Şunları söylemek isterim beyler. Bugün Reina da yapılan saldırıyı kınıyorum ve yapanlara beddua ediyorum Ara da aklıma geldikçe kaptırıyorum. içki de içse yılbaşınıda kutlasa onlar bu vatanın evlatları lan canımız lan eşi yaralanan o teyzeyi görünce boğazım düğümlendi lan! gözüm doldu lan! onlara zarar verenlerin Allah belasını versin amin.
    Gerektiği yerde tartışmamızı yaparız güzelce yukarı da yazdığım gibi ama mevzu vatansa milletse bir oluruz. Zaman birlik zamanı fikirlerimiz ayrı daa olsa vatan millet bir.
    ···
   tümünü göster