/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2
    Hayırlı akşamlar beyler

    inci ailesi yaş ortalaması göz önüne alındığında liseli yoğunluğu fark ediliyor. Bende her ne kadar liseli olsamda yapılan yorumlar göz önüne alındığında akıl yaşta değil baştadır lafının doğruluğunu görüyorum.

    Beyler bayanlar kitap okuyun okuyun ki şu bahsettiğim akıl yaşınız belli olsun. şimdi biraz kitap faydalarından bahsedelim:
    --> Kitap okuyarak kelime dağarcığınız genişleyecek böylece kendinizinde oha lan diyeceğiniz bir özelliğiniz ortaya çıkacak. Bu özellik sohbet halindeyken ( ortamda kız da var) elinizde olmadan yani tamamen bilinçsiz kullanılan etkileyici kelimelerin ağzınızdan dökülmesi
    --> kitap okumak kuracağınız cümlelerin etkileyiciliğini artıracak yani düzgün ve ağırbaşlı konuşacak ve kompozisyon yazma yeteneğiniz gelişecek
    --> kitap okuyarak yazarlar ve fikirleri hakkında bilgi edinirken eğlenceli ve güzel zaman geçireceksiniz

    Neyse arkadaşlar şimdi Cengiz Aytmatova gelelim. Bu yazarımız kırgız lakin eserlerinde Türk mitlerinden çok bahsediyor. Anlatım tarzı da aynen Dağ filmi gibi yani olayı önce veriyor sonra anılara giriyor ve daha sonra bu anı ve asıl olayları akılalmaz şekilde bağlıyor. Bu özellikle kendi eserlerini sıkmadan siz okurlara okutabiliyor. Ben Cengiz Aytmatov ile okul kütüphanesinde tanıştım ve eserlerini soluksuz okumaya devam ediyorum. Özellikle "dişi kurdun rüyaları, gün olur asra bedel ve beyaz gemi" kitaplarını tavsiye ederim. Mutlaka kütüphanelerde bulabileceğiniz bir yazardır.
    ···
   tümünü göster