/i/Yardım

  1. 1.
    +2
    Bir asosyalin halinden en iyi asosyal anlar. Bir zamanlar öyleydim ama bunu yendim, sosyal fobiyi yenmek insanların söylediği kadar kolay değil hatta tedavisi en zor hastalıklardan birisidir. Insan bedeni tamamen kimyasaldır ve sosyal fobi bazı kimyasalların yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Mesela beyninizin sosyal kısmındaki nöronlar birşeyin ekgibliğinden dolayı bağ kuramıyorlardır ve sizde bu nedenle asosyalsinizdir.

    Sosyal fobi doğuştan gelen bir hastalık değildir. Şunu şöyle açıklayabilirim, yeni doğan bir erkek bebeğe 20 yaşına kadar kadınlardan bahsetmez ve onu 20 yaşına kadar kadınlarla asla karşılaşamayacağı bir labaratuarda büyütürseniz beyninde kadınlar diye bir şey olmaz ve beyninde kadın diye birşey olmadığı için bağ kurulamaz ve kişi kadınlardan korkar. Onu bu korkudan kurtarmak için kadınları öğretmeniz ve alıştırmanız gerekir. Işte sosyal fobide böyledir.

    Sosyal fobiyi yenmenin en kolay yolu gidip birileriyle konuşmaya başlamak ya da cesaret edip karşı cins ile konuşmaya çalışmak değildir. Karşı taraf bu duruma ters yaklaşırsa durum daha da kötüye gider.

    Size bunu nasıl yeneceğinizi yarın yazacağım ilk şart sabır. Bu 3 aylık bir tedavi süreci olacak
    ···
   tümünü göster