/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +982 -244
    Ama araştırarak Oldum.Çok kafa patlattım bu yolda. Sizin bilmediğiniz çok şeyler biliyorum. Benim bildiklerimi alimler bilemez.Bu konuda kendime çok güveniyorum. iyi dinleyin.

    Dün sabah güneşin doğuşunu izledim. iyice bi baktım. O alev topu hergün hemen hemen aynı zaman diliminde dünyayı aydınlatıyor. Yaşam için gereken enerjiyi sağlıyor.Ve bizleri ısıtıyor.Vs.
    Dedim ki içimden güneş olmasaydı yaşam da olmazdı.Bu büyük bir tesadüf.

    Daha sonra atmosfer geldi aklıma.
    Bu gaz tabakası güneşin zararlı ışınlarını emiyor ve gece ve gündüz sıcaklıklarını dengeliyor. Güneş ışınları atmosfere çarpıp kırılıyor ve hop gökyüzü masmavi. Atmosfer olmasa napardık. Büyük tesadüf.

    Neyse bir ara sıcaktan bunaldığımı farkettim. Bildiğin yanmışım. Gittim mutfaktan bir bardak su koydum. Diktim kafaya. Nasıl iyi geldi anlatamam. Aklıma yine garip düşünceler geldi.Ben bu suyu bikaç gün içmesem öleceğim aq bundan eminim dedim. Zaten olmaması yaşamı olanaksız kılardı. Ama sonuçta tesadüf.

    Biraz karnım acıktı. Kahvaltı hazırladım. işte domates, peynir,zeytin, yumurta, süt, ekmek Vs. koydum bir güzel doyurdum karnımı. Yine düşündüm.Çok düşünürüm bu konuları o yüzden ateistim. Neyse hepsi ayrı tatlar,ve değişik yararları olan yiyecekler, hepsi bizim için üretiliyor. Bazıları topraktan bazıları hayvanlardan insanların hizmetine sunulmuş. Ağzımdan kaçırdım. Tesadüfen olmuş diyecektim.

    Bunları düşünürken kapı çaldı. Açtım bir de ne göreyim 3 tane zenci. Şaka len o konuya hiç girmeyecem.
    Gebe bir komşumuz vardı. Doğum yapacak hastaneye gitmek için arabamı istedi kocası verdim ben de.Yani inansam cennetliğim o derece. Ama aklımı bişeyler kurcaladı. Eşimin doğum yaptığı anı hatırladım. Biraz hüzünlendim. Bir bebeğin dünyaya gelmesi, oluşması mucizevi birşey diye düşündüm. Milyonlarca sperm den bir tanesi anne rahmine ulaşması ve 9 ay boyunca anne karnında her bir uvzunun oluşması, büyümesi ve zamanı geldiğinde çıkması tesadüfün böylesi.

    Bu doğumdan iki sene sonra eşimin ölümünü de gördüm.Ölüm denen gerçeği yakınından birisi öldüğünde daha iyi kavrıyorsun. Buna tesadüf diyemeyeceğim.

    Not: Aslında daha yazmak isterdim ama bunlar gibi en basitinden tesadüfleri saysam ne inci sözlüğün sayfaları yeter ne de benim bilgim.(Zaten okumazsınız da aq).Biz sadece bakmayı bilmiyoruz. Gerçekten görmeyi bilen için Allah cc heryerdedir.
    ···
   tümünü göster