/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +79 -1
    Bu kadar uzun yazıyı okumam tamamen tesadüfen oldu, nasıl oldu ben de anlamadım.

    Edit: Alttaki bini hunharca şukulayın

    Edit 2: Bu entryden sonra gelen entryde annenle baban da seni tesadüfen yaptı gibi birşey yazıyodu adam entry silmiş amk.

    Serkaan, ablan ateist bebeğim


    ···
    1. 1.
      +10 -7
      BiZ CANLILAR ÇEVRE KOŞULLARINA GÖRE EVRiM GEÇiRiRiZ
      ÇEVRE KOŞULLARINA TESADÜFEN UYUMLU DEĞiLiZ

      Aptalsınız...
      ···
      1. 1.
        +2 -3
        insanın yaşaması için en başta oksijene ihtiyacı var. Bu oksijeni de çevredeki ağaçlar; güneş ışığı + karbondioksit + klorofil bilmem ne kullanarak fotosentez ile üretmiyor mu?
        Bu ağaçlar enayi mi de insanoğlu için çalışıp, yaz kış demeden oksijen üretiyorlar?
        Bunlar da mı evrimle oluştu?
        Evrim neden hep akıllı, sorunsuz şekilde ilerliyor?
        Neden senin kulağın midende ya da karnında değil?
        Ya da bir bacağın neden kafanın üzerinde oluşmadı?
        Mide senin yediklerini sindirmeyi nerden öğrendi?
        iki gözünün arasında burnun varken beynin iki farklı görüntüyü birleştirip bunu sana kusursuz bir şekilde göstermeyi nerden öğrendi?
        Bilmem kaç miligramlık sıvı ya da plazma halindeki bir spermi kadın vajinasına bıraktığında, kadın vücudu bunu canlı kanlı, kemikli bir varlık yapmayı nasıl öğrendi?

        Aptalız...
        ···
      2. 2.
        +4 -2
        Agaclar oksijeni allah yarattigi icin insanlara uretmiyor kendi hayat dongusu icin uretiyor. Dunya insanlar icin var diye bir sey yok cikar bunu kafandan. Belli kosullar saglandigi icin olusan organizmalariz, herhangi bir amacimiz veya hedefimiz yok, kisa gelecek icin tur olarak tek amacimiz var, uremek, neslin devamini saglamak ki; zaman ile daha da evrimlesebilelim.
        ···
      3. 3.
        +1 -2
        Evrim kusursuz değildir. Kuyruk sokumun, apandisin evrimin mükemmel olmadığının bir kanıtı ve aynı zamanda evrimin var olduğunun da bir kanıtı.

        Balinalar memelidir. Anatomisinde kuyruk kısmına yakın bir yerde ayak kemikleri vardır ama vücudunun içinde kalır. Bu zamanında karadan denize göç ettiğini gösterir. Ama hala o kemikler var olabiliyorsa evrim mükemmel DEĞiLDiR.

        EVRiM, BiYOLOJiK gibINTILARLA, RAHATSIZLIKLARLA, HASTALIKLARLA DOLUDUR AMA GERÇEKTiR.
        ···
      4. 4.
        -1
        Evrim sıkıntılarla dolu demişsin şuan sinirden çıldırmak üzereyim yemin ederim bu adam tek başına ülkenin IQ ortalamasını 88 e düşüren kişi işte.
        Bak şimdi sayın beyinsiz,
        Öncelikli doğmadan önce böyle hastalıklı bir yaşam formunda belirmek istermisin diye sormadılar ayrıca evrimde sıkıntı olmayacak diye bir kanun yok şimdi gelelim beni çıldırtan kısma lan o halde senin mükemmel allah niye bizi bu kadar sıkıntılı ve hastalıklı bedende yarattı mal mı amk
        ···
      5. 5.
        0
        Lan aptal adam ben ironi falan yapmadım amk. Nerenden anlıyorsun? Allah falan yok ben ateistim. Evrimde sıkıntılar vardır ki bunu anlattım(kafana sokayım) ama evrim gerçektir dedim. Evrim var ama içinde çok da sorun var. Mesela sen insanları zütünden anlıyorsun. Bu gibi sorunlar var.
        Beyin kıvrımlarına sokayım.
        ···
      6. diğerleri 3
    2. 2.
      +1
      evrim sadece toeridir ve doğruluğunun ispatlanma ihtimali yok sayilir. Ha diyelim doğrulandı kardeşim o zamanda evrimi Allah'ın yaptığına inaniriz inkar etmeyiz sıkıntı yok yani mal mal konuşup laf dalaşına gitmeyin bilimle dini kapistirmaya çalışmayın ikiside birbirinden çok ayrı alanlar .
      ···
    3. 3.
      +2
      Neden her şeyin 'bir güç' tarafından yaratıldığı, planlandığı, yönetildiği fikrine bu kadar aşkla, körü körüne inanmak istiyorsunuz?
      ···
    4. 4.
      +1
      "evrim sadece toeridir ve doğruluğunun ispatlanma ihtimali yok sayilir. "

      Sen bu tartışmalara girme. Gözünü seveyim.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster