/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6
    Şimdi başlık harbi saçma oldu, zira ateizm ile agnostik görüş birbirine taban tabana zıt. Ateist 'yok öyle bir şey' derken agostik 'olabilir de olmayabilir de bilemeyiz' der.

    Lakin türk ateistine bakacak olursanız, yalnızca içinde bulunduğu coğrafyanın popüler dinine karşı sorgulamayla bir genellemeye gidip ateist olduğunu çok rahat görebilirsiniz. Eğer a böyleyse ona benzeyen b ve c de yanlıştır deyip kafayı rahata alıyorlar.

    Sadece islamı araştırıp, bu dinin kendine uygun olmadığını düşünüp tek tanrılı dinleri tek kalemde silmek ondan sonra da modernim ben diyip çok tanrılı dilere ya da farklı dini açıklamalara, zamanında okuldaki din hocası tarafından Putlara tapıyorlardı, onların tanrısı yoktu e zaten bin tane tanrı mı olur hep uydurma verilen telkinle direk diğer dinleri de siliyor kafasından. Mesela put dedikleri şeylerin antik inançlarda tanrıyı değil, tanrıya aftedilen objeler olduğunu bilmiyor çoğunluğu. En somut örneğini vermek gerekirse, hinduizmdeki ineklere yüklenen kutsal manada, inek tanrıya benzediği ya da tanrı olduğu için değil tanrının o dinde yeryüzündeki en yakın yansıması olduğunu ve bu yüzden hinduizm inancında önemli olduğunu araştırıp bakmıyor.

    Şimdi türk ateisti tanımına geri dönecek olursak, ateizmi, kendini geliştiren komleks bir düşünce yapısı olduğunu kabul etmekten çok, var olan şeylere sarılıp katı bir materyalizm ile körü körüne bu görüşe bağlandığını çok net görebilirsiniz. işte bu noktada, içi boş tıngırdayan beyinleri ruhun ölümsüzlüğü ya da başlangıç noktası gibi hem metafizik hem de gerçekliğe bağlanan konularda evet, tesadüf eseri var olmuş olabiliriz diyor. veya sıfır biyoloji bilgisiyle evrim kurdıbını körü körüne kullanıyor hiç olmadı big bang diyor. işte buradaki belkileri açıklarken agnostik bir yere kapıyı açıyor bu dangalaklar.

    Türk ateisti işte bu bağzı açıklamalarda, bilgisizliği ve ateizmi zütünden anlamış olmasından ötürü agnostik bir yere kayıyor. Az önce üniversiteden bir arkadaşım whatsapp grubuna dahil etmişti beni gruptaki bir ateist muhafazid zamanındaki rivayetlerle gerçekleri açıklayan, aslında islamın şiddet dini olduğunu savunan bir pdf dosyası attı, okudum ve kıçımla güldüm. ispatlıyor lakin, kaynakça yok en basitinden.

    Bir türk ateistinin dramı. IMDB 10/10. banko.
    ···
   tümünü göster