/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +8 -2
    Sorduğun soru çok saçma. Hemen tekrarlayalım; Her şeyin bir nedeni olmasının nedeni nedir ?
    Biraz daha açalım soruyu; Her şeyin bir nedeni vardır. Peki neden her şeyin bir nedeni var ? Biz buna Bilim diyoruz kardeşim. Her şey de bir neden aramaya da Sorgulamak denir. Eğer ki sorguladığın şeyler cevapsızsa/her kafadan başka ses çıkıyorsa buna inanmamak, reddetmek sence de doğal bir olgu değil midir ? Ateistlerin açıklarını aramaktansa önce kendi açıklarınızı kapatın derim.
    ···
    1. 1.
      +5
      Şu adamın yanında Tango ve Cash gibi hissediyorum. Bilim neden sorusuna değil nasıl sorusuna cevap arar. Neden sorusunu Allah'tan başkası bilemeyeceği için bu soru din sorusudur esasen.

      Örnek soru:

      Beyaz ışık nasıl oluşur?
      7 ana renk birleşince beyaz ışık oluşur.

      Beyaz ışık neden oluşur?
      Buyur cevapla hadi? Beyaz ışığın amacı nedir sorusu oldu.
      ···
    2. 2.
      0
      @quantintamamdiyo
      "Bilim neden sorusuna cevap verir" gibi bir ifadede bulunmadım. Her şeyin bir nedeninin olmasının nedeninin Bilim olduğunu kastettim. Aralarında ki ayrımı yapamıyorsan o senin sorunun. Ayrıca; bilim, neden sorusunu da sorabilir.
      Örnek verecek olursak; Newton-elma hikayesini bilirsin. Newton elmanın "neden" yere düştüğünün cevabını aramaktaydı. "Nasıl" düştüğünün değil.
      @muhabbetadami
      Şimdi düşününce sorduğun soru gayet mantıklı geldi. Önce "saçma" lafımı geri aldığımı bil.
      Gel gelelim düşününce mantıklı gelen soruna; Tekrarlıyorum : Her şeyin bir nedeni vardır. Peki neden her şeyin bir nedeni var ?
      Buna da cevabım "Bilim" dir. Biraz açayım.
      Ağaçların meyve vermesinin "fotosentez" olduğunu biliyoruz. Fotosentez bilimsel bir yasa değil midir ? Yahut insanların üremesi, ilk entrynde verdiğin örnekler.. Bunlar daha çoğaltılabilir. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
      Bir de her şeyde bir neden aramanın yalnızca bilime özgü değil aynı zamanda insana da özgü olduğunu söyledin. Ben de zaten aksini iddia etmedim. Ancak her şeyde sebep arayan insan, nedense "Niçin Yaratıldık" sorusunu sormaz. Bir ayette " insanlar ve cinler Allah'a kulluk etmeleri için yaratılmışlardır" gibi bir ifade var. Allah'ın, bizlerin ibadetine ne ihtiyacı var? Madem gücü sonsuz; bizim ibadetimize ihtiyacı yok, neden ibadet etmemiz için yaratıldık ? O halde egosunu beslemek için bizi yarattı.
      Bu da benim kafama takılan, cevabını alamadığım bir kaç sorudan biri.
      ···
      1. 1.
        0
        Hiç o kunuya girmeden verdiğin şu örmekten açıklayayım. Elma neden düştü? Yerçekimi yüzünden. Yerçekimi neden objeleri bir noktaya doğru çeker? Ne bilelim biz. 2 soruda yerçekimini neden sorusuyla açıklayamayacağını gördün mü? Güzel. Elmanın düşme sebebi yerçekimi ise bu nasıl oluyor? Dünya çekirdeği, uzaydaki yoğunluğu yüzünden belli bir çekim kuvveti yaratıyor, bu yüzden elma dünya çekirdeğine doğru ivmelenerek hareket ediyor.

        Bu soruları sormaya devam edersen nasılı sana formülleri verecektir. Daha sonrasında soracak soru kalmayınca neden sorusunu sorarsın. Yerçekimi neden var? Bilimsel bir soru mu bu şimdi? Nasıl bilimsel soru bu? Cevabını kimse bilmiyor, yasa deyip geçiyoruz. muhabbetadami da bunu söylüyor. Yerçekiminin bir sebebi var o sebepte Allah. Daha neyin cevabını buluyor bilim?
        ···
    3. 3.
      +1
      metaldinleyipgazagelenadam gibertme buna denir.
      ···
    4. 4.
      0
      Yarak kafalı kayyu sus aminaqoyyim
      ···
    5. 5.
      0
      Yarak kafalı kayyu sus aminaqoyyim
      ···
    6. 6.
      0
      Girdiğim entryleri anlamıyor musun ? Anlamak mı istemiyorsun ?
      "Bilim neden sorusunu sorabilir" gibi bir ifadede bulundum; Ancak "Bilim nasıl sorusunu sormaz" yahut "Bilim cevap ararken daima neden sorusu sorar" tarzı şeyler söylemedim. bu bir
      "Yerçekimi neden var ? Bilimsel bir sorumu bu şimdi ? Nasıl bilimsel soru bu ?" Bunun bilimsel bir soru olduğunu da söylemedim. Buna Bilim Felsefesi denir. bu iki
      ihlas suresi, Allah' ın doğmamış veya doğrulmamış olduğu, her zaman var olduğunu; ve var olacağını belirtiyor. Peki sorarım; "Evren de hiçlikten meydana gelmiş olamaz mı ?"
      Stephen Hawking'in "Her Şeyin Teorisi" adlı kitabını okursan sana da bu soru mantıklı gelicektir. Big Bang Teorisi'de bunu desteklemektedir.
      muhabbetadami'nın sorusuyla ne alaka dersen; Her şeyin nedeninin nedeninin Bilim olduğunu söyledim. Hala daha söylüyorum. Ancak Tanrı'nın bilimsel ne ispatı; ne de inkârı mümkündür, "inanç" olayı da burada başlıyor. bu da üç
      Ayrıca; bilim, şu anda "Hayatı nasıl daha kolay hale getirebilirim ? Sorusunun cevabını buluyor. Acaba Tanrı'da ona inananlar için bu sorunun cevabını düşünüyor mudur.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster