/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    Öncelikle iki cins düşünün... Birbirinden farklı, ama tamamen birbirine muhtaç. Neden biri bir diğerini ezme ihtiyacı duysun? Kadınların dövüldüğüne, hor görüldüğüne, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığına hepimiz şahit olduk. Bu sadece ülkemizde olan bi' şey değil, evrensel açıdan bakıldığında da gözlemleyebildiğimiz bi' durumdan ibarettir.

    Çok eskilere gidelim, Paleolitik Çağ'a. Bu çağda Neanderthal'lere ve Sapiens'lere rastlayacağız.

    ilk atalarımızın mağaralara yerleştiklerini, resimler çizdiklerini, inanç sistemi geliştirdiklerini, avcılık, toplayıcılık ve koruma sistemlerini öğrendiklerini biliyoruz. Peki ne oldu da, atalarımız olan iki cins, ataerkil toplum yapısını oluşturdu?

    Şu şekilde-

    insan, ilk başta içgüdüsel olarak içinde barındırdığı gibişme dürtsünü harekete geçirdi (Libido). Bir aile düzeni yoktu, sadece üreme üzerine kurulan ilişkileri vardı. Birbirlerine yardımcı olabilmek için ve bazı coğrafi şartlardan dolayı aynı mağaralarda kalıyorlardı.

    Bir gün bi' şey oldu... Kadın doğurdu. Bu mucizevi bi' şeydi. Bir insan, içinden bir insan daha çıkardı. Matruşka gibi, mitoz bölünme gibi. Bunu gören erkek şaşırdı, alla alla noluyoruz dıbına koyim? diye iç geçirdi. O ne yapabiliyordu? Hiçbir şey. Mucizevi olarak hiçbir şey. Kadın ise hamileydi. Mucizevi bi' şey.
    Kadının doğurduğu çocuklara bakması gerekiyordu. Erkeğin ise böyle mucizevi bi' özelliği yoktu ve sadece ayak işlerini yapıyordu. Silah yap, avcılığa git, mağarayı koru, kadına bak...

    Kadın artık tanrı gibi görülmeye başlanmıştı. Çünkü o zaman ki insanların hayal bile edemeyeceği bi' yeteneği vardı. Kadın mağarada durmaya alıştı, erkek avcılık yapmaya. Kadının evrimi buna göre gelişti, erkeğinki ise buna göre. Sonra bir gün, erkek güçlü olduğunu anladı. Ve aslında tapındığı kadının ondan güçlü olmadığını da. Sıradanlaşmıştı artık ve sürekli doğurabiliyordu. Bu erkek için uniq bi' şey değildi artık. Ve erkek artık yıllarca kadınına yaptığı kulluğu bi' şekilde dışarıya vuracaktı. Kendinin kutsal olmadığını düşünmüştü evrilirken ve kadının üstünlüğünü bu şekilde kabul etmişti. Artık erkek gücünü kullanmaya başlamıştı. Kadın, eski kutsallığını yitirmiş ve mağarada sürekli doğurarak evrildiği için avcılık yaparak evrilen erkekten daha güçsüz kalmıştı. Güç, insanlar için hep bi' limit olmuştur ve güçlü olanlar her zaman güçsüzü ezmiştir.

    Aslında ataerkillik tam olarak bu noktada başlamaktadır. Ve günümüze kadar gelen kadınların ikincil plana atılması aslında Paleolitik Çağ'a kadar uzanmaktadır. Tarih boyunca ise kümülatif olarak ilerlemektedir. Eğer iki cins arasında bi' çekişme varsa ve bu yüzyıllardır da devam ediyorsa anlayın ki bu işin arkasında kesinlikle bi' güç, ego, liderlik savaşı vardır. Cinsler arasında bile...

    Not: Kendi araştırmalarım sonucu ulaştığım bilgilerdir. Elbet antitezleriniz olacaktır. Varsa yorum olarak yazın, yazmazsanız da ananızı gibeyim.
    ···
   tümünü göster