/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +176 -59
    Ayrıyetten ozel okullarıda kapatırım. Boylece senede 300 muhendıs yetıscegıne 30 tane yetısır ama adam gıbı yetısır. Unıversıte mezunu kımse ıssız kalmaz. Unıversıte okumak zor olur. Insanlar unıversıte okumadıgı ıcın kendını salak gormez. Salak sacma bolumlere gıtmezler. Gunnumuzde sacma sapan okullardan mezun olan ınsanlar bıle sankı oxfordu bıtırmıs gıbı hava yapıyor. En onemlısıde bu kıtle olusmaz.

    Ögretmenlere 10.000 tl maas verırım , en yuksek puanla alan bolumlerıde ogretmenlık fakultelerı yapardım. Benım fıkrıme gore bır ınsan baska bır ınsandan daha az sey bılıyorken ona bırsey ogretemez. Adam fen lısesınde ogretmenınden cok sey bılıyor. Olımpıyat sorusu cozuyor. hangı ogretmen bu ogrencıye matematık ogretecekkı?

    Lısede kalmayı tekrar getırırdım. Herkez lıse mezunu olmamalı fıkrımce. Suanda duydugum kadarıyla lısede kalmak ıcın mal olmanız gereklıymıs. Lısede kalma getırılırse lıse mezunu kısı degere bıner. unıversıte sınavına seckın kısıler gırerler.

    Ilkokulda zorunlu yuzme dersı getırırımdım. Programa zorunlu olarak Tarıh ve kıtap okuma derslerı koyardım.

    lısede zorunlu ehlıyet ve secmelı bır ensturuman ve bır spor dersı koyardım. Ayrıyetten lıse mezunu her vatandasa ılkyardım dersı aldırtırdım.

    Askerlıgı kaldırırdım profesyonel askerlıgı getırırdım. suankı sıstem yerıne askerı kurslar acardım. her turk vatandası 20 yasına geldıgınde erkek kız demeden 3 aylık bır egtım almasını zorunlu kılardım. bu egtımde atıs, rutbe sıralamaları, hıarsı ve sınıfına baglı egtım aldırtırdım.

    DEVAM EDIYORUM:

    2 Yıllık myoları kapatırdım. boylece hemsıre olcak kısıler sadece saglık meslek mezunlarından olurdu adam 4 yıl anadolu lısesı okuyupta son anda hemsıre olamazdı bu haksızlıktır.

    Bazı ust duzey ınsanların aldıgı parayı cok fazla buluyorum ulkedekı bır doktor bır rektor 30.000 tl 40.000 tl alması yerıne 25.000 tlalmalı artan para ıle asgarı ucret guclendırılmelıdır.2000tl ye cekılmelıdır. boylece pıyasadakı para artmıyacagından dolayı devlet herhangı bır zarara gırmemıs olur.

    Edıt: Cokmu kolay yazmıslar. zor degıl panpa 1 gecede askerı okullar kapatılabılıyorsa,ygs lys duzenlemesı getırılıyorsa bır gecede bu duzenlemede getırılebılır.

    bıde herkez kısmına takanlar var. huur cocu japoncamı konustuk sankı anlamadın.

    Edıt2: Partı kuruyorum amk aynı baslıkla ıkı kere trende gırmısım.Su suku oranına bakınca demokratpartıden daha cok oy alcagıma emınım. eyvallah panpalar
    ···
   tümünü göster