/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    -3
    Bir yirmi lira insanı nasıl perişan eder anlatayım da öğrenin. Adamın teki yolda giderken ben öndeki adamın zütünden düştüm. Adam aldı beni eline baktı birkaç saniye sanki "paran düştü" diye uyaracak gibiydi ama bu sefer şeytana uydu, beni yerden alıp cebe attı. Eve zütürdü hanımıyla bir şeyler konuştu. Hanımı da beleşçi çıktı aq "madem beleş para on lira daha kat da sinemaya gidelim" dedi. Hafta sonunda sinemaya gitmeye karar verdiler. Daha sonra hanımı dedi ki "sen şimdi söz verirsin sonra cayarsın, internetten biletleri al da garanti olsun." Bizim adama da internetten hizmet bedeli dahil 39 liraya patladı biletler.
    Bizim adam tamirat ustası galiba, birkaç gün zütcebinde dolaştım yağlı bir müşterisi "Cumartesi benim villaya gel, seninle biraz işimiz var" dedi. Bizim adam "Pazar olmaz mı? " dedi müşteri de "olmaz" dedi. Bizim adam sinema biletini cumartesiye aldığı için en az 1-2 bin liralık iş kaçırdı.
    Neyse sinema saati yaklaşınca eve kayınpederi ve kaynanası damladı. Zurnanın zırt dediği yerde biterler zaten. Bizim adam "Biz sinemaya gideceğiz" deyip savacaktı ki bunun huur hanımı "biz sinemaya gidiyoruz, siz de gelin" demez mi? Bu onların da sinema biletini ödeyeceği anldıbına geliyor tabi. Huur kaynanası hazretleri metrobüsten hazzetmedikleri için sinemaya kadar sağlam bir taksi parası verdi bizim adam. Kışlık erzak depolar gibi de mısır patlağı aldılar sinema öncesinde. Nasıl olsa damat ismarliyor. Beni buldu ya yolda ! Halbuki ben bu adamın kurbandaki dana hissesine bile o mısır patlaklarına verdiği kadar vermemiştir. Film arasında birer posta mısır daha aldı beleşçiler.
    Kısacası benim yüzümden epey batmıştı bizim adam, ama daha cezası bitmemişti. Sinema çıkışında bizim elemanın eski kırıklarından biri laf atmaz mı ? Yanında eşi ve kayınbeleşçiler varken bunun olmaması gerekirdi. Kadina fahişe muamelesi yaptı, tersledi bizim adam (Hanei saadeti her şeyden önemli doğal olarak) Meğer kadının yanında erkek arkadaşı varmış. Aniden bizim adama kafa atmaz mı ? Kayın babası da nasılsa biz çokuz (2 erkeğe karşı 1 erkek ve yirmi lira) diye ona daldı. Ama hesap hatası yaptı, çünkü arkadaş grubuyla gelmişler (bide kredi kartıyla) bizimkileri fena benzettiler. Gece karakolda noktalandı. Öpüştüler barıştılar sağlam bir kefaletle dışarı çıktık. Bizim adam kırılan burnu için estetik ameliyat olmak zorunda kaldı. Kolu kırılan kayın beleşçinin ve arbedede düşüp çömleği kıran kaynanasının hastane masraflarını ödemesi bile işe yaramadı, karısı hala küs. "O nasıl bir kadındı da uğruna kavga ettin, halbuki benim için elini kaldırmazsın" diyor bizim elemana.

    Geçenlerde biri simit aldı benim üstümü düşürdü. Bozukluk diye umursamadı, yerden almaya yeltenmedi. "Kendini düşünmüyorsan bu parayı bulacakları düşün, milletin başını belaya sokma, al şu parayı yerden" dedi biri, bir baktım bizim adam. Bizim adamın yerdeki paralardan korkusu o derece büyük heralde iyi bir ders vermişim.

    Not : Yerde bulduğunuz parayı almayın, karınızdan olursunuz. Dünya kadar paran olacağına fındık kadar amın olsun.

    Not2 : Mobilden yazıyorum beyler sansürler için kusura bakmayın.
    ···
   tümünü göster