1. 1.
    +6 -7
    şimdi çok basit düşünelim gençler. Diyoruz ki Tanrı saf, mükemmel iyi ve mükemmel bir üstünlük sahibi. Buraya kadar herşey tamam. Burada birşey ortaya çıkıyor, eğer Tanrı iyiyse sadece iyiyi yaratır. Böyle bir durumda ya kötülüğün başka bir kaynağı var ya da Tanrı saf iyi değil.

    Yani Mantıklı düşünün, ışığın olması için karanlığın da olması lazım. parçacık fiziğindeki madde ve anti madde, tanrı parçacığı ile karanlık madde gibi düşünün

    Bu karanlık şeytan, lucifer vs. değil.O da zaten Tanrı\'nın yarattığı bir baş melekken isyan edip bozulmuş bir varlık.Bu kaynak insanlar da değil, zaten birşey onlara bu kötülüğü bir şekilde vermiş.

    Bu kötülüğün ve karanlığın kaynağının Tanrısal kudrette birşey olması ve muhtemelen onun tarafından bir şekilde kontrol edilmesi lazım.

    Tanrı aslında kötü mü, yoksa kötülüğün ve karanlığın başka bir Tanrısal kudrette kaynağı mı var ?

    Bütün din öğelerini bu soruyu cevaplamaya davet ediyorum.

    EDiT : soru 2 : şimdi biz ölünce sözde cehenneme ya da cennete gideceğiz değil mi.Peki sonra ? Yani bu sonsuz dediğimiz olay ne ? nereye kadar ? Bir şekilde sonu olmalı değil mi ? trilyarlarca yıl mı ? Tanrı canı sıkılınca hepsini yok mu edecek nolacak ?
    ···
   tümünü göster