/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +60 -4
    Herkese merhabalar. Bugün sizlerle kızıl gezegen Mars'ı ele alacağız. Çalıntı malıntı değil, kendim yazıyorum. Okumadan entry giren it evladıdır. Evet, yeniden açıyorum çünkü emek verdim.

    Lan yanlış altinciye açmışım...

    Yeni başlığımı okuyabilirsiniz.

    (bkz: dünyaya yaşam nereden geldi)

    MARS

    Dünyamızdan en yakın haliyle 55 milyon kilometre uzaklıkta. Türkçesi Bakırsokum fakat pek kullanmayız. Ismi savaş tanrısı olan Mars'tan gelmektedir. Bu kızıl gezegen yıllarca insanların kafasında bir sürü soru işareti oluşturdu. Önceden yaşam var mıydı? Nasıl bir gezegendi?

    Mars'ta bulunan nehir yatakları, kurumuş göller daha önceden Mars'ta su olduğunun işareti. Su varsa yaşam da vardır diyebiliriz. Mikroskobik boyutta veya zeki yaşam formları, yani insanlar gibi. Fakat zeki yaşam formu yaşamış mıdır bilemeyiz.

    Mars'ın manyetik alanı zamanla yok olmuş, bu yüzden Güneş'ten gelen zararlı ışınlara maruz kalmış. Bunun sonucunda atmosferi neredeyse yok olacak şekilde incelmiş, göller kurumuş, nehirler okyanuslar yok olmuş.

    Dünya'mızın bir manyetik alanı var, bu sayede Güneş'ten gelen o ışınlar atmosferimize daha az zarar verecek şekilde geliyor. Atmosferimiz de bu ışınları daha az zararlı hale getirerek Dünyadaki bitkilere fotosentez yapacakları şekilde iletiyor, yaşam zenginleşiyor.

    Varsayımlara göre Mars da Dünya gibi bir gezegendi, fakat Güneş ışınlarına maruz kalması onu kuruma derecesine kadar zütürdü.

    Şu ana kadar Mars'a araştırma için 2 uzay aracı gönderildi Amerika tarafından. Bunlar Opportunity ve Spirit. Bu iki uzay aracı Mars'tan numuneler topladılar, Mars'ın fotoğraflarını çektiler. Spirit, Opportunityden önce öldü, fakat sınırlarını aşırı zorladı. Opportunity de aynı şekilde.

    '''Google Earth'ten Mars'a bakabilirsiniz arkadaşlar. Ayrıca Opportunity ve Spirit'in izledikleri yolları ve çektiği fotoğrafları da görebilirsiniz. Mobilde olmasam atardım, gerçekten güzel fotoğraflar.'''

    Okuduğunuz için teşekkürler! Diğer faydalı başlıklarıma buradan bakabilirsiniz.

    ay nasıl oluştu

    evrenimiz hakkında bir kaç bilgi

    evrende yalnız değiliz içeri gel

    zamann yolculuğu ve tehlikeleri

    hepimizi ilgilendiren sözlük sorunsalı

    inci sözlük neden durduruluyor açıklıyorum

    yaktin beni muharrem

    edit: Trende çıkmışız galiba. Teşekkürler.
    ···
   tümünü göster