/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +166 -33
    Atam'a dinsiz diyen hadsiz köpekler okusun.

    "Bütün dünyanın Müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. muhafazid'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. muhafazid'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; islamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler."

    "Hz. muhafazid'in bir avuç imanlı Müslümanla mahşer gibi kalabalık ve alabildiğine zengin Kureyş ordusuna karşı Bedir meydan muharebesinde kazandığı zafer, fani insanların karı değildir, O'nun Peygamberliğinin en kuvvetli delili işte bu savaştır."

    Allah ve Peygamber konuları ulu orta Atatürk'ün yanında tartışma konusu yapılamazdı. Bir gece sofrada sohbet sırasında Peygamberi tenkit ederek Atatürk'e yaranacağını zanneden birisinin konuşmasını kızgın bir şekilde elini masaya vurarak, keser ve 'bu konuyu kapatın... Peygamberi küçültmek isterseniz, kendiniz küçülürsünüz!' der

    Atatürk, 1926 yılında yaptığı bir konuşmada Hazreti muhafazid'in adının unutulmayacağını vurgulayan konuşmasında: ''O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinden bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür'' ifadelerini kullandığına dikkat çekmektedir.

    Farklı sitelere baktım ve bulduğum birkaç yazıyı kopyalayıp buraya yapıştırdım. Alıntıdır. isteyen olursa araştırmaya devam eder bulduklarımı editlerim.
    ···
   tümünü göster