/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +7
    6. Özgüveni yüksek tecrübeli insanlar ile tanışmaya bakın. Arkadaşlarınız böyle insanlar ile tanıştıklarını anlatıyor ve sizde etkileniyorsanız önyargılara kapılmadan o insanlar ile başkaları tanıştırmasa bile siz tanışmaya bakın.

    7. Düğün, cenaze ve bayramlarda yeni insanlar tanımak insana güç ve kuvvet verir. Bu törenlerde belki de tanışacağınız insanlar sizlere özgüven aşılayacak dostluklar kurmanıza sebep olacaklardır. Çok genç bu törenleri sıkıcı bulurlar. Halbuki bu gibi sosyal ortamlar hayat hakkında düşünmemize ve kendimize çeki düzen vermemize imkan sağlayabilir. Bu toplumsal olaylar insanın tecrübe kazanmasına yeni insanlar tanımasına , hayata pozitif açıdan bakmalarına imkan sağlar.

    8. Olumsuz insanlardan uzak kalmaya bakmak lazım. Durmadan şakalaşan, alay eden, sizde ekgib yönlerinizi durmadan anlatarak kendisini üstün görmeye gayret eden ama aslında çok özgüveni düşük insan olduğu anlaşılan insanlardan uzak kalmak daha mutlu olmamıza sebep olur. Kim ne derse desin ben hep olumsuzlukları anlatan insanlardan uzak kalmaya bakarım.

    9. Özgüven üzerine gazete ve dergi yazılarını okumak bana büyük mutluluk verir. Özgüveni anlatan yazıları dikkatle okurum. Kitaplarda özgüven kazanmak üzerine bölümler varsa bunları da mutlaka okurum. Bu bana özgüvenimi artırmak için biraz daha güç ve kuvvet verir. Bazıları bana “ sen özgüvenin yüksek olduğundan çok yanlış yapıyorsun” deseler de aslında onlar özgüvenlerinin ne kadar düşük olduğundan dolayı yaptıkları yanlışların asla farkında değiller. Özgüven sahibi olmayanlar özgüvenin insana yanlış yaptırdığını zannedecek kadar özgüven fakiridirler yani.

    10. Normal bir insanın özgüven sahibi olması normal olabilir ama bir de kadın olan, engelli olan , genç olan insanlar vardır ki , bunlar özgüven sahibi iseler akıllı ,insanlar bunların engeline rağmen nasıl başarılı olduklarından ders çıkararak , onları izleyerek onlardan faydalanmaya ve ders çıkarmaya bakarlar. Onlar ile dost olarak onları modellemeye gayret ederler. Özgüveni düşük ve cehalet ile dolu insanlar ise onlardan ibret almaz ama önemsemiyormuş görünerek aslında kendilerini önemsemediklerini gösterirler.

    Edit: Arkadaslar tavsiyelerim bitmiştir. Begenen begenmeyen herkese teşekkürler.
    ···
    1. 1.
      -1
      çok genç ne mal çoğu genç de bari anlayana kadar zütüm çıktı.
      ···
   tümünü göster