/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -7
    şekilde geldiler, aynı şekilde gidecekler. okumadan yorumlamamanız dileği ile...

    Hepşmiz biliyoruz ki Atatürk 19 mayıs 1919 da samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Ancak bunu nasıl yapmıştır?
    Osmanlı hükümetinin desteğini arkasına alarak Samsuna çıkmıştır. Ama kendisi asla Osmanlı yanlısı bir insan olmayıp Türkiye yanlısı bir insandır. bu sepebdendir ki milli mücadeleyi başlatmasının ilk yıllarında Atatürk için idam kararı alınmış , şeyhülislam tarafından Atatürk gayrimüslimdir, onunla beraber bu yolda gidecekler gibi fetvalar verilmiştir. Yani Atatürk hükümeti başlamadan bitirilmeye çalışılmıştır.

    Şimdi gelelim şuan ki başkanmız, Erdoğana.

    kendisi aynı az önce Atatürk için anlatmış olduğum şekilde , arkasına bu sefer Amerikanın desteğini almış ve iktidara gelmiştir. Peki Amerika yanlısımıdır? şahsen amerika yanlısı bir insan olmadığı son yıllarda açık ve net belli oluyor. Amerikaya ters politikalar izliyor, Tayyibe karşı suikastler, darbeler düzenleniyor.

    Size şimdi soruyorum ey Türk ahalisi, Hangi avrupa ülkesi şuana kadar bizim iyiliğimizi istedi ?

    Tayyibi indirmek istemelerinin sebebi nedir ?
    çok basit, devrim arabası olayını belki biliyorsunuzdur , belki bilmiyorsunuzdur ben size anlatayım hemen. Dış ülkelerin Türkiyenin kendi arabasını üretmesini istememesinin sebebi hala pazarda kendi arabalarını satmak istemesiydi ve ne yaptılar ? gayet başarılı olan bir Türk yapımı arabayı ilk gösteriminde sabote ettiler, ve ne oldu? araba seri üretime bile giremedi.

    istediğiniz partiye oy atın istediğiniz siyasetçiyi sevin beni geren yada ilgilendiren birşey yok. Ama yıllardır anlaşılmayan bir gerçek var. Eğer Türkiyede başarılı bir insan var ise bu ya zehirlenir, ya asılır, ya da darbeyle indirilir.

    selametle.

    edit1: yazın dıbına koyayım, eksileyin dıbına koyayım, cevaplıyacağım hepsini
    ···
   tümünü göster