/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +163 -48
    Belki ilk defa duyacağınız bir medya tekniğinden bahsedeceğim, hepimiz bu etkinin altındayız.
    Olay tam olarak şöyle, bir şeyin sürekli olarak yaygarası yapılır ki insanlar bunun gerçekleşmesinden korksun ve ayağını denk alsın. Buna örnek verecek olursak mesela Atatürkçü bazı malum yayın organları en ufak şeyde "Atatürk resmini indirdiler, Atatürk heykelini kaldırdılar" gibi haberler yapıyorlar, ortada bakım, boya, badana vs. olsa bile. Ya da gündem olmadan önce 3 aydır Anıtkabir'in kafesinde olan çocuk parkını tek bir günde "Anıtkabir'e çocuk parkı yaptılar" diye gündem etmeleri gibi. Bunların hepsi seküler kesimin "Atatürk'ü kaldıracaklar, Atatürk'ü silecekler, kitaplardan Atatürk'ün resmini kaldıracaklar" korkusunu canlı tutmak ve unutturmamak içindir. Bu sadece bir örnek.
    Ve gelelim konumuza, iç savaş.
    Üstte bahsettiğim tekniğin aynısı kullanılıyor. Sadece gazete, radyo ve televizyon gibi yayın organlarından değil, sosyal medya da bu işin içinde. Ben de dahil bu iç savaş yaygarasının altındayız ve bu yüzden ayağımızı denk alıyoruz.
    Türkiye'de niye iç savaş çıkmaz peki?
    Çünkü PKK dışında askerle savaşa girecek bir yapı yok. Bir tek IŞiD var onların da büyük bir işlevinin olacağını sanmıyorum. Suriye'yi ve diğer Arap ülkelerini hatırlayın, halklar sokağa dökülünce halka ateş açıldı, halk da onlara imkanları doğrultusunda karşılık verdi ve en sonunda silahlanıp şehir savaşına girdiler. Bu halkların çoğunluğu rejim karşıtı olduğu için iç savaş çıktı ve hemen hemen hepsinde rejim düştü.
    Türkiye'de ise durum böyle değil, ilk olarak ayaklanıp çıkacak ciddi bir kesim yok. En son gezi parkında bir ayaklanma çıktı fakat polisin gaz sıkması dışında hiç bir ciddi müdahele olmadı. Kaldı ki devlet bir gecede tüm asker ve polisini sokağa dökebilecek imkana sahip. Eğer bardağın son damlası taşacak olursa, yani düşünün 81 ilin her birinde Alevi-Sünni ve Türk-Kürt mahalleleri birbirine girse bile olmadı tüm güvenlik güçleri seferber olur ve olup biteni bastırır.
    Korkacak bir şey yok demiyorum, sadece durum böyle iken iç savaş çıkmaz diyorum.
    ···
   tümünü göster