/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +12 -2
    Türkiyede iç savaş hiç başlamadi başlamaz da. Var olan birşey asla başlamaz çünkü. Bizim osmanli dan kalan çok ulusluluk sorunumuz var. Bu da bir iç savaştir. Bana askerimizin polisimizin şehit olmadığı tek bir yıl söyleyin. Bizim koca bir kürt sorunumuz var savaşla çözülmesi tek çare gibi görünüyor düşmanla oturup anlaşılamaz. Kürtler tarih sahnesinden silinmelidir. Ancak o zaman iç savaş biter.
    ···
    1. 1.
      +1
      Aynen öyle iç savaş kısmına katılıyorum. Ülkede zaten birlik beraberlik sıkıntısı var. iç savaş için illa ben top tüfek patlamasına gerek yok diye düşünüyorum. Savaş sadece fiziki bi olay değildik ki bunun fiziksel ve dini bi boyutu da var.

      Her neyse ikinci dediğine gelince , türk kürt ayrımı yapmak iç savaşı bitirmez arkadaşım. iki tarafın birbirini sevmesi lazım oturup sıra gecesinde birlikte halay çekelim demiyorum . Her insanın eşit şartlarda olması lazım. Onlarında aynı eğitimi alması aynı elektrik faturasını ödemesi lazım. Onlar da bilinçlendirilmeli. insanlar ırklarını dilini cinsiyetlerini kendi seçmiyor. Tc altında yaşıyorlarsa türkçe konuşmak zorundalar. Bi de türk kürt değil bir sürü ırkla iç içe yaşıyoruz. Zaten kim gerçekten has türk ?

      Aynı ülke vatandaşlarının şartları aynı olmalı. Huzur ancak böyle sağlanır.

      Ben ailem dedemin dedesine kadar falan denizliliyim. Biraz araştırırsan da en az bozulan yerlerlerden biri de denizli Babadağdır. Ailecek oralıyız. Yabancıya kız alıp verilmemiş zaten dağın dibinde yarı göçebe yaşayan bi toplum. Irkçılıkran değil yörenin imkanlarından bi korunma olmuş yani. insan insandır. Barış için insanların ölmesi ne kadar iç huzuru sağlar bunu sormak istedim sadece
      ···
    2. 2.
      0
      Güzel diyorsun kardeşim. Ama ben artık kürtlerle aynı bayrak altinda yaşamak istemiyorum. illaki sorun oluyor. Eğitim için örnek verirsek Türkçenin yaninda kürtçe eğitim veren okullar da olucak en iyi çözüm bu fakat burdan mezun olan doktor polis ogretmen ne olacak? Sonuçta adam kürtçe biliyor ve Türkce de bilicek ama sırf kurcesi için doğuda gorevlendirilicek kurtce ogreneceklerin çoğu kürt olacağından kürt türk ayrımı olacak batıda türkler doğuda kürtler daha yoğunlaşacak. Mesela camide kürtçe hutbe okutulması isteniyordu. Hutbe bağımsızlığın semboludur tarihten beri böyle bunlardan taviz verirsek orası zaten ismi bırakılmamış kürdistan olur. Onun için iki çözüm var ya o topraklardan vazgecicez yada onları o topraklardan aticaz
      ···
   tümünü göster