/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +77 -16
    Aslında 2 adet teorim var beyler direkt konuya gireyim.

    Biliyorsunuz ki darbe olaylarından önce mhp genel başkanlığı için aşırı güçlü bir aday vardı. Meral akşener ama ne olduysa darbeden sonra fetöden nasibini aldı ve şuanda nerdeyse konuşulmuyor bile. işte bende bu konuyla ilgili bir kaç teori düşündüm.

    Fark ettiyseniz bu olaylardan sonra mhp akparti ile koalisyon kurdu adeta, birden başkanlık sistemini desteklemeye başladı, akpartinin yanında oldu. Akpartinin de başkanlık için buna ihtiyacı vardı. Bu konu hakkında 2 adet teorim, düşüncem, fikrim var.

    1-) bahçeli meral akşenerin çok güçlü bir aday olduğunu fark etti ve koltuğunun sallandığını anlayınca bu koltuğu kaptırmamak için akpartiyle anlaşarak meral akşeneri silme operasyonuna başladı, karşılığında ise başkanlık sisteminde akpartiye destek verecekti. Akparti bunu başardı ve mhp mecburen akpartiyi desteklemeye başladı. Tabi bahçelide koltuğunu sağlama aldı.

    2-) bahçeli meral akşenerin zütlüğünü biliyordu ve bunu ortaya çıkartan akpartiye artık inanmaya başladı. Mhpyi bu kadının ellerine bırakmayan akpartinin gerçekten bu ülke için yararlı işler yaptığına kanaat getirdi ve akpartinin politikalarına karşı durmayı değil yanında durmayı seçti.

    Evet beyler bilmiyorum ben 2. Seçeneğin gerçek olmasını gönülden istiyorum ya da inanıyorum. Ama sanırım ilk seçenekte gerçekten çok fazla aklımı çeliyor. Mhp gibi bir partinin böyle bir oyunu planlayan insanların elinde olmasına gönlüm razı olmuyor. Bu yüzden 2. Seçeneğe inanmak istiyorum.

    Siz de görüşlerinizi söyleyin beyler doğru mu düşünüyorum yanlış mı? Cidden bilmiyorum.

    Edit: beyler çoğu kişi 1 diyor fakat gözünüzü seveyim yapmayın yılların adamı resini bu adam nasıl bu kadar kolay satabilir ki bazı şeyleri. Bence biraz sert düşünüyorsunuz

    Şöyle de bir video var;
    https://youtu.be/ECqUjaTTeM0
    Sanırım 15 i dediği 15 temmuz değil farklı bir ayın 15 iymiş ama bilmiyorum
    ···
   tümünü göster