/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Ortadoğu politikası yaptığı en büyük hataydı. Esad ile aranı uzaklaştırıp Suriye yi karışıklığa sürükledi.Şimdi ki avrupalılarım Erdoğana dediği gibi Esad a Diktatör halkını öldürüyor dedi. Karışıklıktan yararlanan PKK DAEŞ PYD EL NUSRA EL KAiDE güçlendi ve ülkeyi yapboz misali dağıttılar. Kobani ısid tarafından saldırıda iken Peşmergelerin gelmesine izin verildi(tonlarca mühimmat ve büyük silah ile ABD deaş tek başına kalmasın diye pyd yi se destekledi. Muhalifleri desteklediğimiz halde Muhalifler ellerindeki toprakları bir bir deaş pyd e kaybederken hiç ses çıkarmadı muhalifler çok güçsüz kaldı.Şimdi çok geç kalınmış olan frat kalkanı operasyonu başlattı ama muhalifler(geç kalındığı için) tahmin ettiğinden çok daha güçsüzleştiği için Türk askeri mecburen sahada daha çok bulundu ve El bab alınamadı. Bunun sebebi de ateşkes ilan edilmesi(yıllardır edilmeyen ateşkes menbiç ve el bab hazırlıksız iken Türk ordusunun suriyeye girmesi ve hızla ilerlediği dönem de oldu.Bu ateşkes sürecinde deaş ve pyd menbiç ve el bab ı tam bir karargaha çevirdi.Üzgünüm ama ne el bab ne menbiç çok büyük kayıplar verilmeden alınabilir.Bu şanslar bir kez gelir ve biz ateşkes oley artık barış dediğimiz zamanda el bab ve menbiçi kaybettik.
    ···
    1. 1.
      -1
      mezhepçilik ve diktatörlüğün kralını yapan Esadı desteklemekten mi bahsediyosun? ayrıca Ypg-Pkk'ya yıllardır topraklarını açmış o şerefsizden mi bahsediyorsun? Türkmenleri işkence çektirerek öldürmüş o şerefsiz pislikten mi bahsediyorsun?yav kardeş bi gibtirgit amk 2 günlük bilgisiyle birşey geveliyorsun burda
      ···
    2. 2.
      0
      Esadı destekleyelim demiyorum Muhalifleri desteklemedik adam gibi esadtan boşalan alanları onlar aldı diyorum. Küfür etmeden önce biraz düşün. Duygusal olma eğer sen destekleme sözü verdiğin ve çok güçlendirdiğin muhalifleri daha sonrasında desteği kesersen terör örgütleri gelir yerleşir. Bunu yapacağına hiç dokunmasaydın demek istedim. #özetle bir işe girişiyorsan sonunu getir dostlarına onlar zor duruma düşünce değil en başından beri destek ver.
      ···
   tümünü göster