/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +15
    Kurani okumadan ateist sayfalari takip edip cimbizlanan 2-3 ayetle ateist olan kardesim. su ulkenin ateisti de karikateist gibi sayfalari takip edip kendini cok zeki sanmasi ne komik bisi, cevaplayim dinle

    1-araplari bugun geri kalmis goruyoruz, 1500 yil once bu adamlar nanoteknolojiyle ugrasmiyodu. Evlerde kilit yoktu, senin gibi sorusu olanlar cat kapi evinin kapisini aciyodu. Kuran burda insanlarin ozeline saygi gosterilmesine vurgu yapiyor, peygamberin evine cat kapi girilmezse alininkine de girilmez velininkine de.
    2- 1500 yil onceki arabistanda mahkeme kuruldugunda erkekler kadinlara baski kurmasina karsi cikmak icin iki kadinin sahitligi isteniliyordu. Ya ateist kardes bu kadar derin dusunmedin cilgin olmak icin ateistim yhea deme. Medeniyetin gobegi avrupada en cok tecavuz vakalarinin oldugu yer isvecken orda kadina saygi gosterilmezken sen 1500 yil once kadini koruma altina alan bi ayeti mi kadinlar 2 tane olunca onlar erkeklerden kotu durumda mi gosteriliyor saniyosun.
    Kurani okuduysan hatirlatiyim kadin erkek esitliginin gectigi ayetleri: bakara 187, nahl 97, tovbe 71, esitligin surekli tekrarlanarak belirtildigi ayette ahzab 35'tir, bu da bonus olsun cinsiyetten ziyade kuranin bilgiye nasil onem verdigi belirtilir hucurat 13.
    3- sana biri bisey soz verdiginde, yemin etmesi sozlerinin ciddiyetini saglamaz mi? Insani insandan daha iyi bilen birisinden geldigi anlasilir degil mi kullanilan kelimelere baktiginda. Ve dini sorgulamak icin buldugun bu soru cok sacma dostum.
    4- insani insandan iyi biliyor demistim ya, kurani okuduysan allah o soruyu soruyor, furkan 32
    5- tek bir ornek vermissin, o soruyu soyle cevaplayim. Zariyat 47'de evrenin genisledigi belirtiliyor, 1900lu yillarda bu kesfediliyor. Bu kitabi 600lu yillarda arabistanda yasayan size gore kadinlari asagilayan bir insan nasil bilebilir. Demekki bu konu uzerine yogunlasmamiz gerek ya da biliyoruz sandigimiz seylerin kesfine daha var demek.
    6- soz veripte cayan insana napilir, siz cok ulu insanlarsiniz aferin canlar devam edin mi denilir?
    7- universitede sinava girdiginde sinav vaktini sen mi belirliyosun yoksa ogretmenin mi?
    8- din bozulmadi insanlar bozuldu, hristiyanligin tarihinden ornek veriyim. Indirilen din ayni dindi cunku isa peygamberde allaha inanan ve onun peygamberiydi, hristiyanlik mezhep olarak ortaya cikarak 325 yilinda tamamen kendine has bi din olmustu. Madem o kadar zekisin 325 yilinda noldugunu da sen arastir sordugun sorularin yaniti hepsi googleda bulunuyor. Kisacasi indirilen din ayniydi ve insanlar yozlastikca peygamberler indirildi. O donem din kitap araciligiyla degil peygamber araciligiyla insanlara iletiliyordu. Nihayetinde peygamberlerin sonu kesildi ve sonradan gelen insanlarin dinle tanismasi icin araci olarak yazili yontem secildi ve o koruma altina alindi. Yani eskiden peygamberler dini yaydigi icin yazili metinler korunmuyordu, son peygamberde kuranla sonradan geleceklere dini yaydigi icin o koruma altina alindi.
    Ps: yarisi masallardan olusuyor dedigin hikayelerde etik ve ahlaki ornekler veriliyor insanlara, self improvement kitaplarina bi bakiver onlarda hikayelerden olusur. Belki yeterince zekan varsa ornek alirsin diye. Yetmediyse ozeli yak cvp veririm bebis.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2
      Vallahi helal olsun kardeş çok iyi aciklamissin. Bu açıklamaya bile sacma derse bidaha ateist sorularını okumicam.
      ···
      1. 1.
        +1
        Sen okumuyon panpa fakat ben bunlarla dalga geçip gibip bi köşeye birakiyorum, bu ergenlerde beyin yok ki yazılımı defikletimi algılasın e haliyle beyin olmayınca gibip gibip köşeye atılıncada ses çıkarmıyorlar.
        Bi ara kuzenimdede olmuştu, gidip Turan dursun salaginin yazdığı bi kitap hulup okumuş çelişkiye girmişti, 1 saat dil döktüm zor ikna oldu o da akrabam idi, olmasaydı onuda giber atardım.
        Her ergen bu salak dönemden geçer.
        ···
    2. 2.
      0
      Zaten boyleler Cevap veremeyecekleri entrylerin altına bir şey yazamıyorlar.
      ···
    3. 3.
      0
      Helal usta
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster