/i/Tespit

  1. 1.
    +52 -6
    1) Mahalle abileri: Genelde kavgalarda ve siz top oynarken ortaya çıkarlar ve AT TOPU ABiNiN KILLI GÖĞÜSÜNE derler.

    2) Topu olan çocuk: Oyunun en zevkli yerinde annesi çağırır topu alıp eve gider. Top dursun sonra veririz dediğinizde ise babasının izin vermediğini söyler.

    3) Apaçiler: Yaşlarına göre takildiklari yer değişir. Genel olarak kız meslek liseleri , parklar ve Tofaş marka arabalar barındıkları yerdir. Küçük gördükleri herkese laf atarlar.

    4) Yaşlı teyze: Maç yaparken camdan çıkar ve gidin başka yerde oynayın sizi şikayet edeceğim diye bağırır durur. Bazıları camdan aşağı su bile döker.

    5) Dedikoducu Teyze: Gizli gizli laf dinler. Mahallenin istihbaratıdır. Koy Mit e çalışır. Her şeyden haberleri vardır. Abarta abarta anlatırlar. Dikkat edilmesi gerekir.

    6) Emektar Bakkal: Mahallenin 20 yıllık esnafıdır. Bunlar para olmadığı zaman borç yazarlar. Genelde herkesle arası iyidir. iyi insanlardır.

    7) Dedeler: Genel olarak kahve ve camii önlerinde görünürler. Bazıları hem kahve hem camide aktiftir. Camiide ses yapınca bazıları hoşgörü gösterir bazıları kızar. Genel olarak takke ve sigara kullanırlar.

    8) Deli: Her mahallede mutlaka 1 tane deli vardır. Küçük çocuklar genelde bu deliyle uğraşır. Deli onları kovalar onlar kaçar.

    9) Kaşar kız: Mahallenin hepsinin elinden geçmiş ama lafa gelince namuslu takılan huurdur.

    10) Internet kafeciler: Sabah kahvaltidan sonra internet kafe sahibiyle beraber internet kafeye girerler ve onunla beraber çıkarlar. Paraları bitse bile milleti izlerler ve kanka bir el atayım mı diye millete salça olurlar.
    ···
   tümünü göster