/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -1
    Gelin volvoyu en iyi araba yapan etmenlere bakalım
    1) GÜVENLiK
    Volvo araçları çok uzun süredir sağlamlıkları ve güvenilirlikleriyle pazarlanmıştır. Devletlerin araç güvenliğine öncelik vermeye başlamalarından çok önce Volvo araç güvenliğini artırmak için adımlar atmıştı.

    1944'de lamine cam PV model'inde kullanılmaya başlandı. 1958'de Volvo mühendisi Nils Bohlin bugün bütün araçlarda kullanılan 3-noktalı emniyet kemerini icat etti ve patentini aldı. 1959'da, henüz çoğu arabada emniyet kemerleri bulunmazken 3-noktalı emniyet kemeri bütün Volvo araçlarında standart hale gelmişti. 1956'da Amazon modeliyle içi keçe ya da daha başka yumuşak bir maddeyle doldurulmuş ön panel (gösterge paneli) kullanmaya başladı. Buna ek olarak Volvo arkaya dönük ilk araba çocuk koltuğunu üretti (1964).

    1986'da bugün çoğu arabada standart hale gelmiş, arabanın arka cdıbının üstüne yerleştirilen stop lambasını kullanmaya başladı. 1991'de Yandan Darbe Koruma Sistemi (SIPS - Side Impact Protection System)'i geliştirdi. SIPS sayesinde yandan gelen bir darbede oluşan enerji kapıdan uzaklaştırılıp, güvenlik kafesine aktarılmaktadır.

    Edit ; okuyan varsa devam edicem azıcık ses verin
    ···
   tümünü göster