/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    -1
    LAOS



    Laos’da kadınların ayakları en erotik bölge olarak kabul edildiği için, gün içerisinde ayaklarını ulu orta sergilemesi yasak. Siz siz olun bu ülkeye giderseniz parmak arası terlikle gezmeyin. Her an başınıza bir iş gelebilir. Olmadı, polisi görünce kaçın derim.

    MORiTANYA



    Moritanya’da dünyanın güzellik anlayışından farklı bir güzellik anlayışı mevcut. Bu ülkede şişman kadınlar güzel olarak kabul ediliyor ve itibar görüyorlar. Evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla 100 kg olmak zorunda. Aksi takdirde, kızlara zorla yemek yedirerek kilo almaları sağlanıyor.

    KUZEY KORE



    Kuzey Kore’de erkeklerin 27, kadınların 25 yaşından önce evlenmeleri yasak. Bunun nedeni, ülkedeki bireylerin devlete olan zorunlu askerlik görevlerini yerine getirmeden evlenmelerine izin verilmemesidir.

    iZLANDA



    izlanda’nın başkenti Reykjavik’de köpek beslemek yasak. Bu sevimli hayvanları evlerde beslemenin ülkede yasaklanmasının nedeni ise tamamen bu canlıları korumak. Çünkü, onların doğal ortamlarından koparılıp sınırlı alanlarda, özgürlükleri kısıtlanarak yaşatılmalarına engel olmaya çalışılmakta.

    TAYLAND



    Tayland Kraliyet ailesi, çok eski zamanlardan gelen ve sadece Kraliyet ailesine mensup kişilerin konuşabildiği özel bir dil kullanmakta. Bunun nedeni, konuştukları şeylerin kendileri dışındaki kişiler tarafından anlaşılmaması.

    GiNE



    Gine’de evli kadını baştan çıkaran adamın el ve ayak parmaklarından biri kesiliyor. Kesilen parça, ilişkiye giren kadına yediriliyor.

    ARiZONA



    Arizona’da patlak lastikli otomobil içinde sevişmek yasak. Eğer bu kurala uymaz iseniz ön koltukta sevişen 25, arka koltukta sevişen 50 dolar ödemek zorunda kalıyor.

    KUZEY KUTBU



    Eskimolar, yaşlandıkları zaman artık işe yaramayacaklarını düşünerek yakınlarından kendisini öldürmelerini ister.

    Bu, bir nevi intihardır. Gün geldiğinde yaşlı erkek, yakınlarının yardımı ile canlı olarak toprağa gömülür.

    BREZiLYA



    Brezilya’nın Amazon bölgesinde yaşayan Satere-Mawe insanları, erkek çocukları için acı veren bir geleneğe sahiptir. Erkek çocuk, erkek olmak için elini içinde bir sürü kurşun karıncasının olduğu dokuma eldivene sokup 10 dakika boyunca elini orada tutmak zorundadır. Bu karıncanın sokması anında verdiği acı doğadaki en acı verici ısırıklardan birisidir. Erkekliğe geçme yaşına gelen çocuk bunu 20 kere belli bir süre tekrarlar.

    TANZANYA VE KENYA



    Tanzanya ve Kenya’da yaşayan Masai kabilesi üyeleri birbirlerine tükürerek selamlaşıyorlar. Özellikle yeni doğan bebeklere lanetten ve kötü şanstan uzak durmaları için tükürürler. Büyüklerle selamlaşırken de büyüğün elini sıkmadan önce kendi ellerine tükürürler.

    HiNDiSTAN



    Hindistan’ın Solapur bölgesinde her yıl bazı aileler bir araya gelerek bebeklerini 15 metrelik bir kuleden atıyorlar. Aşağıda büyük bir örtü tutan insanlar bebeği yakalamaya çalışıyor. Aileler bu geleneğin bebeğe uzun bir ömür ve sağlıklı bir yaşam kazandıracağına inanıyor. Bu gelenek genellikle Müslümanlar tarafından uygulanıyor olsa’da bazı Hintliler de bu yöntemi kullanıyor.

    HiNDiSTAN



    Hindistan’da, yemeğe gelen misafir yemekten sonra geğirmezse yemeği beğenmemiş olarak algılanıyor. Bunu çok büyük saygısızlık olarak görüyorlar. Siz siz olun Hintli bir ailenin sofrasından geğirmeden kalkmayın.

    ABD



    Newlyweds’de; evlenen çift gerdeğe tören sırasında yere serilen hasır üstünde, konukların gözü önünde giriyor
    ···
   tümünü göster