1. 651.
    -2
    yine tarihi gerçeklerden uzak.. ivar babasının kan davası için ahır büyüklüğünde toprak istiyor.(efsanelerde başka inek olayı var da destan yazmıyayım) oraya bir kale kuruyor 5-10 yıl orada yaşıyor (başka efsanelerde önce yeniliyor sonra orada yaşıyor)ingiltere topraklarında ve ingilizler tarafından cok seviliyor. kardeşlerinede lojistik destek sağlıyor seferlerinde. yani büyük vikings ordusu ragnarın oğulları intikamlarını aldığında ragnar öleli seneler seneler geçmişti. öyle kolay alınmadı intikam hadi ordu topla saldır fethet kadar basit değil.

    ancak dizinin zaten tarihi yani yüzde 30dur. ragnar ve rollonun gerçekde bırak kardeşi aynı dönemde yaşamamış bile olması yeterli laflarımın güvenirliği için. gülüyorum arada şey yazıyorlar ne güzel tarihi dizi. hayır kardeşim bu gerçekleri fantastik ve maddi kazanç sağlamak için saptırılmış bir dizi. tarih öğrenmek istiyorsan tarihi aç oku.

    yinede history gibi cok güvenilir bir kaynakları olan cok önemli belgeseler çekmişçeken bir kanalın vikings politikasını hep eleştirmiş ve kınamışımdır.

    not: margerthe konusundaki gavatlık aştı artık sinirlerim bozuluyor
    ···
   tümünü göster