/i/Hayvanlar

  1. 1.
    +6 -1
    O bir efsane...  

    O; çöl ikliminin korkusuz, bıçkın, acımasız en yırtıcı hayvanlarından biri. 

    Karşısına çıkan her şeyi öldürmek, parçalamak, koparmak ve yemek için programlanmış sanki bir yok edici. 

    Kuş, böcek, yılan, arı, bal, tavşan, fare ne bulduysa yemek hususunda iştahı kabarık bir canavar. 

    Honey Badger namı diğer Bal Porsuğu... Kuzey Afrika (sahra altı) haricinde kara kıtanın hemen hemen tamamında, Arap yarımadasında, Hindistan, iran ve Türkmenistan'da yaşayan bu canlı vücut uzunluğu 60 ila 80 cm, yüksekliği yerden yüksekliği  ortalama 30 cm'dir. Kilosu ise ortalama 15 kg.'dır.  yalnız yaşamayı seven bir yırtıcı olup, sadece mayıs ayında çiftleşme için eş bulur ve tekrar yalnız hayatına devam eder. Dişilerinin gebe kalma süresi ise 6 aydır. Ortalama ömürleri ise yaklaşık 20 yıldır. 

    Normalde tükettiği ve menüsünde bulunan yiyecekleri ise ağaç kökleri, meyveler, kuş, yumurta böcek, yılan, kertenkele, kurbağa, akrep, leş hayvanlardır. Çok aç kaldığında ise gözünü budaktan esirgemeden timsaha, zebraya bile saldırabilir. Hindistan'da yaşayan türleri mezarları kazıp insan eti yediklerinden dolayı mezarlarda ayrıca önlem alınmaktadır.

    Vücut yapısı incelendiğinde, çok şaşırtıcı özellikleri karşısında bilim dünyası yanıt bulmakta zorlanmıştır. Özellikle zehirli hayvanların salgıladıkları (Arı, yılan, komodo ejderi vs.) toksinlere karşı sadece baygınlık hissi ile cevap veren metobolizması özel bir yaratılışın belgesi niteliğindeydi. Kalın deri yapısı, tüğlü kürkleriyle küçük büyük, zehirli, yırtıcı demeden saldırıp yemekte korkusuzluğu hususunda tartışmaya yer bırakmayan bir anlayışı var bu hayvanın.  

    Dış görünüşü uzaktan bakıldığında kokarcayı andırmaktadır. Tüğleri genel olarak siyah sırt kısmı kuyruk bölgesinden başının üst kısmı dahil beyazdır. Dişlerini göstermediği, avına yada düşmanına saldırmadığındaki yırtıcı görünümünü saymazsak sevimli bir canlıdır. Lakin uzaktan öyle görünür. Bilinen en yırtıcı canlılar arasındadır.

    Edit: alıntı beyler.
    ···
   tümünü göster